facebook

У зоопарку Нової Каховки загинуло близько 300 тварин: чому їх не змогли врятувати

Окупанти вбили понад 300 тварин у “Казковій діброві”.

Пише - джерело.

В окупованій Новій Каховці Херсонської області через підрив Каховської ГЕС російською терористичної армією у зоопарку загинуло близько 300 тварин. У “Казковій діброві” наголосили, що вони намагались евакуювати тварин, проте окупанти замінували територію парку, а зранку, коли прийшли працівники, то тварини уже загинули.

Про це зоопарк “Казкова діброва” написав у соціальних мережах.

“Загинуло близько 300 тварин, яких наші новокаховчани знали і любили. Мавпочки Анфіса і Чарлік, поні Малиш, віслюк Ося, єноти Мішка, Льоля, Динька, попуга жако Вєня, ворон Рома, бабаки, камерунські кози, вівці, папуги, морськи свинки, фретки і багато інших наших маленьких улюбленців. Врятувалися тільки пара лебедів і качки. Маленьке пташеня лебедів, що народився тільки 5 днів тому, також загинув. Вже о 6 ранку, коли прийшли робітники “Діброви”, все було затоплено водою”, – повідомили у зоопарку.

Адміністрація “Казкової діброви” наголосила, що більше року намагалась евакуювати тварин із окупованої Нової Каховки, проте російська терористична армія замінувала парк та перекрила усі дороги.

Читайте також:  Шум і тріски: у Ямниці прорвало греблю, досі залишається затопленими 89 будівель

“Рік назад ми всі гуртом збирали кошти, щоб закупити корма на рік. Допомагали фермери, підприємці, а також багато людей приносили овочі і пересилали гроші на допомогу тваринам. “Діброва” пережила жахливу зиму без світла і опалення. Валентина забрала до себе додому всіх теплолюбивих тваринок (більше 60). Всі тварини вижили до весни, а потім повернулися назад у “Діброву”, – пояснили там.

Двоє працівників зоопарку під обстрілами доглядали тварин, проте 6 червня російські окупанти знищили “Казкову діброву”.

“Ми робили все, щоб зберегти життя тварин, навіть в такій жахливий ситуації. А сьогодні “Казкова діброва”, улюблене місто відпочинку мешканців і гостей Нової Каховки, було знищено окупантами. Це страшне горе, страшний біль. Дякую всім, хто відгукнувся на нашу біду. Але допомога нам вже не потрібна. Нехай “Казкова діброва” залишається в нашій пам’яті як казковий куточок нашого рідного міста”, – йдеться у повідомленні.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: