facebook

У ЄС нема ані грошей, ані плану експорту українського зерна – Reuters

Також частина країн Євросоюзу виступає проти експорту української агропродукції.

Пише - джерело.

Європейська комісія не має коштів для транзиту українського зерна суходолом на тлі виходу Росії з “зернової угоди”.

Про це інформує видання Reuters ыз посиланням на власні джерела.

Повідомляється, що українське Міністерство сільського господарства звернулося до віцепрезидента Єврокомісії Валдіса Домбровскіса з проханням надати фінансову допомогу для покриття видаткових транспортних видатків, повʼязаних з використанням раніше запропонованих “коридорів солідарності”.

За оцінками української сторони, вони становлять 30-40 доларів на тонну продукції. Також міністерство попросило розширити “коридори солідарності” на 1-1,5 мільйона тонн на місяць за рахунок “зелених коридорів” до країн Балтії, Німеччини, Нідерландів та Адріатичного моря.

Читайте також:  "Батько бачив снаряд і взяв увесь удар на себе": подробиці обстрілу армією Путіна двомісячного немовляти і його мами

Джерела в Єврокомісії повідомили, що наразі у ЄС нема ані плану підтримки українського зерна, ані відповідного фінансування. Співрозмовник агентства повідомив, що гроші на ці потреби можуть надійти лише після того, як буде переглянутий бюджет ЄС, але ця процедура може тривати кілька місяців, попри те, що вже незабаром очікується врожай кукурудзи.

Також джерела видання повідомляють, що частина країн ЄС виступає проти цього, оскільки вони не бачать сенсу в додаткових транспортних видатках через запроваджену тимчасову заборону на цей імпорт.

“Це не роль Єврокомісії – забезпечувати (транспортне) страхування. Держави можуть давати гарантії, але остаточних дискусій немає”, – повідомив співрозмовник видання.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: