facebook

“У всіх так буває”: жінка померла після планової операції

У Рівному 39-річній Наталії Лукащик зробили планову операцію на щитоподібній залозі. А за кілька годин пацієнтка почала задихатися, серце зупинилося, жінка впала в кому і померла. Родичі кажуть – винні медики, бо не квапилися надавати допомогу.

Після планової операції усі аналізи Наталі були в нормі. Оперативне втручання, кажуть, також минуло добре. Та за кілька годин жінка написала повідомлення матері, що їй стає зле, йдеться в ТСН.

Пише - джерело.

“20 година 53 хвилини вона пише смску: “Мене починає душити”. Я їй відписую, що “доця покажи цю смску лікарям”. Вони прийшли і сказали, у всіх так буває і пішли”, – розповідає матір померлої Валентина Кардаш.

Та ставало ще гірше, кажуть родичі. За годину сусіди по палаті почали кликати на допомогу. Прибігли лише медсестри.

“Одна кислород і щелепу держала, друга робила непрямий масаж, третя викликала реанімацію. На четвертий раз вони дозвонилися”, – розповідає Валентина Кардаш.

Рідні кажуть, що з реанімації скерували жінку-інтерна, але та нічого не робила. Про це їм розповіли дівчата, які були в палаті. Однак зрештою, кажуть, лікар таки прийшов і інтубував Наталю. Згодом виявилось, що в Наталі сталась зупинка серця, була клінічна смерть. Вона впала у кому. Її чоловік Сергій Лукащик каже, що в жінки був сильний набряк мозку, вона дихала тільки через апарат ШВЛ.

Читайте також:  "МИ ДЛЯ TIKTOK, ДЛЯ ПРИКОЛУ": СТАЛИ ВІДОМІ ПОДРОБИЦІ СМЕРТЕЛЬНОГО ОТРУЄННЯ 15-РІЧНОГО ЮНАКА ГАЗОМ

За 13 днів, не приходячи до тями, Наталя померла. Дружина би жила, певен Сергій, якби лікар з реанімації своєчасно надав допомогу.

“Я звинувачую у всьому реанімацію. Ми хочемо покарання лікарю, всіх причетних до цього випадку, щоб не було іншого такого ще раз”, – каже чоловік померлої.

У лікарні уже створили комісію, яка має проаналізувати дії медиків. Якщо дійсно винні лікарі, то вони будуть покарані, заявив головний лікар Рівненської обласної лікарні Віктор Ткач.

Сам лікар з реанімації нині у відпустці. На запитання, чому прийшов запізно, адміністрації пояснив, що начебто займався іншим пацієнтом у іншому корпусі.

За неналежне виконання медиками своїх обов’язків у поліції відкрили провадження. Уже вилучили документацію із закладу.

“Проведена первинна судмедекспертиза, встановлена причина смерті. Вона полягає в набряку головного мозку, наслідки пережитої клінічної смерті і інших похідних наслідків”, – повідомив заступник керівника Нацполіції Рівненщини Олександр Панасюк.

Попереду ще комісійна судмедеспертиза. Якщо таки буде встановлена провина медиків – їм загрожуватиме щонайменше 5 років за гратами. Матір та чоловік Наталі нині намагаються заспокоїти дітей, які тяжко переживають смерть мами. Їм 8 та 14 років. Для них знадобилась допомога психологів.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: