facebook

У ВООЗ забили тривогу і попередили про небезпеку: на світ насувається нова смертельна пандемія

Що відомо про захворювання

Пише - джерело.

У своїй заяві Всесвітня організація охорони здоров’я попередила про можливе критичне зростання випадків захворювання на гарячку денге у 2023 році. Однією з основних причин такого зростання є глобальні кліматичні зміни, які сприяють збільшенню популяції комарів, які переносять цей вірус, пише Reuters.

Поширеність лихоманки денге продовжує зростати на всьому світовому рівні, свідчать статистичні дані. З початку 2000-х років кількість зареєстрованих інфікованих зросла більш ніж у 7 разів, досягнувши 4,2 мільйона випадків минулого року.

Суданська столиця Хартум, згідно з березневою доповіддю місцевого міністерства охорони здоров’я, стала місцем першого виявлення вірусу. Крім того, Європа також повідомляє про різке зростання захворюваності, і в Перу введено особливе положення у кількох областях країни. У січні Всесвітня організація охорони здоров’я висловила стурбованість тим, що денге може стати головною тропічною загрозою на світовому рівні.

Читайте також:  У Польщі виявили новий різновид коронавірусу: чим він небезпечний

За словами доктора Романа Велаюдхана з Женеви, приблизно половина населення планети схильна до ризику зараження. У США вже зареєстровано близько 3 мільйонів випадків, і ризик зараження збільшується у країнах Південної Америки, таких як Болівія, Парагвай та Перу.

Проте слід зазначити, більшість випадків денге протікають безсимптомно, що може призвести до недооцінки реальних цифр заражень. Смертність від цього захворювання залишається низькою та не перевищує 1%.

Крім того, в Європі активно поширюється небезпечний новий вірус – конго-кримська геморагічна лихоманка, внаслідок якої вже зафіксовано перші смертельні випадки в Пакистані та Іспанії.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: