facebook

У ВООЗ попередили, що масова COVID-ревакцинація лише продовжує пандемію: заява

Нерівний розподіл вакцин від коронавірусу “вартував багатьох життів”.

Пише - джерело.

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреїсус попередив, що загальні програми ревакцинації в заможніх країнах можуть затягнути світову битву з COVID-19.

Відповідну заяву очільник ВООЗ озвучив у середу, 22 грудня, повідомляє The Associated Press.

На його переконання, пріоритетом багатих держав має бути скорочення смертності та допомога всім країнам у досягненні мінімальних цілей вакцинації.

Гебреїсус зазначив, що “переважна більшість госпіталізацій та смертей припадає на людей, які не пройшли вакцинацію, а не на людей, які не пройшли ревакцинацію”.

За словами очільника ВООЗ, попри те, що у цьому році вакцини врятували багато життів, їхній нерівний розподіл “вартував багатьох життів”. Так, у 2021 році від ускладнень коронавірусу померли 3,5 мільйона людей.

Читайте також:  Глобальне потепління породило смертоносну інфекцію

Гебреїсус раніше закликав запровадити до кінця року мораторій на ревакцинацію для здорових людей, щоб протистояти нерівномірному розподілу вакцин у світі. Він зауважив, що близько в 20% щоденних щеплень наразі йдеться про ревакцинаціїю.

“Програми загальної ревакцинації, швидше за все, продовжать пандемію, а не покладуть їй край”, – висловився очільник ВООЗ, додавши, що йому “відверто важко зрозуміти”, що три чверті медичних працівників в Африці залишаються невакцинованими.

“Якщо ми не вакцинуємо весь світ… Я не думаю, що ми зможемо покласти край цій пандемії”, – підсумував він.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: