facebook

У водах Італії затонула яхта підсанкційного олігарха

Супер’яхта My Saga перекинулася і затонула біля південного узбережжя Італії.

Пише - джерело.

My Saga, 40-метрова супер’яхта, проходила затокою Сквілачче в напрямку Сицилії. В суботу, 20 серпня, берегова охорона прийняла повідомлення екіпажу про те, що корма човна наповнюється водою.

Чотирьох пасажирів та одного члена екіпажу – всі італійці – негайно зняли з яхти. На борту судна залишились четверо членів екіпажу, включаючи капітана, вони намагалися врятувати судно.

Але при буксируванні яхти в порт погодні умови погіршилися, внаслідок чого вона нахилилася на правий борт, а потім і зовсім потонула. Згодом з Кротоне відправили буксир, аби спробувати доставити My Saga назад в порт.

Рятувальна операція почалася, але яхта ще сильніше кренилася на правий борт. На кадрах, знятих італійською береговою охороною, видно, як корма зникли під хвилями, а вода досягла лінії даху.

Читайте також:  Французький активіст захопив віллу дочки путіна у Біарріці

За даними іноземних ЗМІ, яхта належала підсанкційному російському доларовому мільйонеру Геннадію Айвазяну, співвласнику холдингу “Кузбассрозрізвугілля” та голові ради директорів компанії “Крутрейд”. Італійське медіа вказує вартість супер’яхти – $50 млн, проте Bloomberg наводить значно скромнішу суму — $7,8 млн.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: