facebook

У Вінницькій області багатодітна родина втратила у вогні сина і все майно: односельці згуртувались заради допомоги

Дитину найшли вже після того, як люди самостійно розгрібали звалище

Пише - джерело.

У селі Тараски, на Вінниччині, всім селом допомагають багатодітній родині, у якої в пожежі загинув 7-літній хлопчик, і вогонь знищив геть усе майно. Іще п’ятеро дітей залишилися без одягу, їжі та документів, їх прихистили сусіди.

Про це йдеться в ТСН.19.30

Від великого будинку, де жила багатодітна родина Барабашів залишилося лише згарище, яке досі димить та тліє. Стіни вигоріли повністю, а стеля впала.

Двох дівчаток та трирічного братика на вулицю встигла вивести старша 18-річна сестра Аня. Саме вона перша почула запах диму. Батьки в цей час спали. Семирічного Андрійка знайти не змогли.

Рятувальники вогонь гасили майже чотири години. Але хлопчика не знайшли, і вже сусіди організували цілу пошукову операцію. Думали Андрійко встиг вистрибнути з хати і десь сховався та марно. «Обшукали все, а дитини немає, всі були в паніці і не знали, що робити і тоді чоловіки самі розгребли згарище, і за 5 хвилин знайшли тіло», – каже родичка родини Світлана.

«Він сховався під ліжком, бідний, думав, що врятується, а він не врятувався і там він бідний помер, задушлився димом», – розповідає мама загиблого малюка Світлана Барабаш.

У жінки руки вкриті суцільними пухирями, а обличчя обгоріле. Жінка каже рвалась у вогонь шукати сина та полум’я було таке, що сама загорілася. «Верталася за дитиною однією і таке зробила, я думала врятувати, я його не врятувала і сама обпеклася», – розповідає жінка.

До ранку дітей прихистили сусіди. Наступного дня всім селом почали шукати будинок, куди можна заселити родину. Одночасно селяни організували штаб допомоги, куди зносили речі та їжу.

Читайте також:  У Франківську роми облаштували табір біля садочка

«Люди дали, хто ліжко, хто диван, несли подушки, їжу, речі, я була здивована, люди все несли, це наші люди, сільські», – кажуть у штабі.

Порожній будинок знайшли в іншому кінці села. Нині там трирічний Олексійко та п’ятирічна Соня. З дітьми найстарша 21-річна Анастасія. Каже нині потрібно все, ліки, їжа та одяг. «Аня не інсуліні, потрібен інсулін. В неї все погоріло, і гроші, і паспорти, документи», – розповідає сестра Анастасія Барабаш.

Людей згуртувало горе родини Барабашів, каже староста. За добу зібрали сорок тисяч гривень. За ці гроші організують похорон Андрійка та шукатимуть новий будинок.

«Хатів в селі багато пустих, варіантів багато, від 3 до 5 тис доларів просять за хати, стільки грошей хочемо назбирати», – каже староста с.Тараски Ольга Рижук.

В родині залишилися п’ятеро дітей. Батько пенсіонер, матір не працює. Родина тримає одну корову за рахунок цього і живуть, кажуть у селі.

Причину пожежі ані рятувальники, ані поліція поки не називають. Але вочевидь, кажуть, загорілося від розетки, або від котла, яким опалювали хату.

Мешканці Тарасків продовжують збирати допомогу постраждалій родині. В магазині навіть встановили скриньку для грошей. 40-річну Світлану з опіками все ж повезли до лікарні, її семирічного сина ховатимуть завтра.

Допомогти родині можна за реквізитами:

ОТР Банк 5168 8727 7268 9302

ПриватБанк 4149 4991 2242 9754

Ощадбанк 5167 8032 0863 8895

рахунки сестри Бахіної Галини

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: