facebook

“У вересні пенсія пропаде в цих українців, пенсіонерів попередили про неминуче”: що станеться внаслідок помилки?

У вересні деякі пенсіонери можуть виявити, що не отримали свої пенсійні виплати. Щоб уникнути цього, важливо знати причини, через які виплати можуть бути припинені.

Пише - джерело.

Хто може залишитися без пенсії

Як інформує “24”, причини припинення виплати пенсії Пенсійні виплати можуть бути зупинені, якщо пенсіонери не повідомили Пенсійний фонд про зміни в своїх особистих обставинах.

Відповідно до законодавства, вони зобов’язані інформувати ПФУ про такі зміни протягом 10 днів. Це можна зробити через електронну пошту або особисто у відділенні фонду.

Зокрема, пенсійні виплати можуть бути припинені у таких випадках:

Читайте також:  “Мобілізація потужно посилюється, водії не чекали таких заходів щодо їхніх машин”: ТЦК, повістки, бронювання, ЗСУ

виїзд на постійне місце проживання за кордон;

оновлення документів, зокрема зміна паспорта;

зміна прізвища чи інших даних, важливих для нарахування пенсії;

працевлаштування або звільнення;

зміна місця реєстрації;

зміна чи припинення дії певного статусу.

Порушники, які отримали завищені пенсійні виплати, зобов’язані повернути надлишкові кошти. Пенсіонери можуть зробити це добровільно, але в разі відмови їм можуть бути застосовані примусові заходи. Пенсійний фонд має право відраховувати до 20% від щомісячних пенсійних виплат для покриття фінансових збитків.

Сообщение “У вересні пенсія пропаде в цих українців, пенсіонерів попередили про неминуче”: що станеться внаслідок помилки? появились сначала на NEWS TiME.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: