facebook

У Туреччині під час відпочинку помер колишній начальник поліції Дніпропетровської області Глуховеря

У Туреччині під час відпочинку помер ексглава поліції Дніпропетровщини генерал Віталій Глуховеря. З 1998 по 2003 роки він керував міліцією Дніпропетровської області.

Пише - джерело.

У Туреччині під час відпочинку помер колишній начальник поліції Дніпропетровської області Глуховеря

Як повідомив Telegram-канал Дніпро обласний, у нього відірвався тромб. Смерть настала рано-вранці у вівторок, 17 серпня.

Інших подробиць канал не повідомив. Також немає даних, із ким відпочивав у Туреччині генерал. На його сторінці в Facebook ніякого підтвердження про його смерть немає.

Смерть генерала також підтвердив В’ячеслав Аброськін – ректор Одеського державного університету внутрішніх справ, колишній перший заступник Голови Національної поліції України – керівник кримінальної поліції.

За його словами, Віталій Глуховеря був хорошою людиною, що допомагав людям, не розповідаючи про свої вчинки на загал. Аброськін згадав, що одного разу звернувся за допомогою до колеги, коли в 2018 році в ДТП на Дніпропетровщині потрапила вдова загиблого від рук російських диверсантів Віталія Мандрика. Тоді Глуховеря організував вертоліт і доставив жінку з маленькою дитиною в лікарню як нацшвидше. Жінку врятувати не вдалося, але дівчинка вижила. Їй всі ці роки допомагав Глуховеря.

Читайте також:  На тілі виявлено 15 ножових поранень: у Києві сталося жорстоке вбивство військового (фото, відео)

Відомо, що Віталій Глуховеря – юрист, силовик, генерал поліції III рангу, кандидат наук. З 1998 по 2003 керував Дніпропетровською обласною міліцією. У березні 2014 року став керівником Дніпропетровського міського управління ГУ МВС України в Дніпропетровській області.

З 5 листопада 2015 до 2017 років був ректором Дніпропетровського університету внутрішніх справ, після чого був призначений начальником ГУНП в Дніпропетровській області.

У 2019-2021 роках служив проректором Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

У 2019-му році Глуховеря потрапив у скандал, який викликав бурю обурення в мережі і після якого президент зажадав звільнити Глуховерю із займаної посади. Йдеться про затримання водія генерала, який, як стверджували в поліції, порушив ПДР. Той, після зупинки його патрульними, попросив набрати когось, після чого на місце прибув автобус із бійцями КОРДА, які скрутили поліцейських і доправили в кабінет до Глуховері.

Після того, як вибухнув скандал, генералу довелося написати заяву на звільнення із займаної посади. Пізніше йому оголосили підозру, однак справа до суду так і не потрапила.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: