facebook

У травні змінилися правила перетину кордону: українцям розповіли подробиці

Українцям розповіли про нові правила перетину кордону

Пише - джерело.

Зазначається, що у травні відбулися зміни правил перетину кордону. Інформація про це з’явилася на сайті “Право на захист” у соціальній мережі.

Отже, ні для кого не секрет, що виїзд заборонено під час воєнного стану для чоловіків призовного віку. Однак є й інші нюанси, про які треба знати.

Отож, фахівці “Право на захист” розповіли, які зміни відбулися у травні. На початку місяця Кабмін вніс зміни до Правил перетину державного кордону громадянами України.

Так, згідно з нововведеннями під час дії військового стану пропуск через державний кордон громадян України, які є працівниками дипломатичної служби та направляються до службового або довгострокового відрядження та членів їх сімей, які перебувають разом з ними за місцем їхнього довгострокового відрядження, здійснюється уповноваженими посадовими особами Держприкордонслужби за наявності відповідних документів, що підтверджують.

Читайте також:  «Я — дурень, мамо»: підлітки отямилися після метадонової вечірки. Що відомо

Підтверджуючими документами для працівників дипломатичної служби, які їдуть у службове відрядження, є:

дипломатичний чи службовий паспорт;
засвідчені копії наказів МЗС/закордонної дипломатичної установи України про направлення таких працівників дипломатичної служби до службового відрядження.

Підтверджуючими документами для працівників дипломатичної служби, які направляються у довгострокове відрядження, та членів їх сімей, які перебувають разом з ними за місцем їхнього довгострокового відрядження, є:

дипломатичний чи службовий паспорт;
засвідчені копії наказів МЗС про переведення/призначення/направлення/відрядження таких працівників до закордонних дипломатичних установ України.
Під час військового стану мають право перетинати кордон громадяни, які постійно доглядають осіб з інвалідністю І та ІІ групи, а також супроводжують їх для виїзду за межі країни.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: