facebook

У школу таки із серпня: список міст, де навчання стартує раніше

Хто піде вчитися влітку

Пише - джерело.

Коли в Україні розпочнеться навчальний рік для школярів та студентів
Так, напередодні нового навчального року Міністерство освіти надало рекомендації щодо початку навчального року 2024-2025 років. Ця інформація була розміщена на сайті Міністерства освіти і науки України.

Згідно з рішенням МОН, ВУЗам, коледжам та училищам рекомендовано розпочати заняття у серпні та проводити їх, у тому числі, по суботах протягом теплих місяців.

У яких містах розпочнеться новий навчальний рік у серпні:

У Чернівцях навчання розпочнеться 19 серпня. Перший семестр завершиться 29 листопада, а другий розпочнеться 3 лютого та триватиме до 6 червня. Осінні та весняні канікули скасовуються, але збільшується тривалість зимових канікул.
Івано-Франківськ. Виходячи із заяви міського голови Івано-Франківська Руслана Марцинківа, точної інформації про дату початку навчального року немає, але “можливо, перший дзвінок відбудеться 1 серпня чи 15 серпня”.
“Побачимо. Це залежатиме від того, що відбуватиметься в державі”, – наголосив він.
Львів. Згідно з повідомленням мера міста Андрія Садового, львівські студенти розпочнуть навчальний рік 19 серпня.
“Щоб гарантувати повноцінний шкільний навчальний рік, ми почнемо його раніше – 19 серпня. Таке рішення сьогодні ухвалив Штаб підготовки міста до зими”, – наголосив він. Якщо енергетична ситуація буде прийнятною, то школи повернутися до звичного режиму роботи.
Зверніть увагу, що більшість місцевих адміністрацій дотримуються Закону про освіту, згідно з яким навчальний рік стартує 1 вересня. Зокрема, відомо, що учні Одеси, Черкас, Житомира, Вінниці, Рівного та Луцька почують перший дзвінок як завжди 1 вересня.

Читайте також:  Як заклади освіти будуть працювати в жовтій зоні з 23 вересня: пояснення МОН

Своєю чергою черкаська влада, незважаючи на традиційний початок навчального року 1 вересня, обмірковує скасування осінніх та весняних канікул та закінчення навчального року не 31 травня, а на початку червня 2025 року.

Сообщение У школу таки із серпня: список міст, де навчання стартує раніше появились сначала на NEWS TiME.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: