facebook

У Раді відклали зменшення кількості районів в Україні

Верховна Рада зняла з розгляду у середу проєкт постанови про зменшення у чотири рази кількості районів в Україні.

Проєкт постанови №3650 “Про утворення та ліквідацію районів” вніс в Раду Кабінет міністрів. Ним пропонується наново поділити Україну на райони, скоротивши їх кількість з 490 до 129. В Івано-Франківській області пропонується затвердити 5 районів: Івано-Франківський, Калуський, Коломийський, Косівський, Надвірнянський. А також – 62 ОТГ.

Пише - джерело.

Втім, сьогодні заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко запропонував зняти питання з розгляду. Однак, причину такого рішення не пояснив. Про це йдеться на сайті парламенту, пише Бліц-Інфо.

Слід зазначити, кілька парламентарів висловилися проти запропонованого закону, оскільки він “створює тривладдя” та руйнує реформу децентралізації. Зокрема, таку думку вислови нардепка від Івано-Франківська Оксана Савчук.

Читайте також:  У ВР не буде урочистого засідання до Дня Незалежності – нардеп

“Перед голосуванням постанови 3650 про утворення та ліквідацію районів хочу звернутись до колег депутатів не ламати децентралізацію шляхом створення тривладдя. Незрозуміло коли обласні центри набувають статусу районних. Так на території однієї громади хочуть сформувати – ОТГ міста, району та області. Суть децентралізації ламають через коліно. Які будуть повноваження в районних радах? Невідомо. Якими ресурсами буде розпоряджатись районна рада? Невідомо.
Вважаю, що не варто створювати конфлікти шляхом неправильних законодавчих ініціатив. Почуймо представників місцевого самоврядування і не будемо підтримувати постанови, які не вирішують питання, а породжують безліч запитань. Усі рішення маємо приймати з чітким розумінням розвитку місцевого самоврядування”, – написала Савчук.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: