facebook

У Раді розповіли, що буде з роботою садочків і шкіл в листопаді: є ризик “гіршого” сценарію

Незважаючи на стрімке поширення коронавірусної інфекції в Україні, закриття на карантин початкових шкіл і дитячих садів з листопада не буде.

Як пише “РБК-Україна”, таку думку висловив глава парламентського комітету з питань науки і освіти Сергій Бабак.

Пише - джерело.

“У нас же була спроба навесні ввести загальнонаціональний карантин, але після цього були застереження Конституційного суду про часткову неконституційність цього рішення, тому я думаю, що другого разу не буде”, – сказав він.

Бабак додав, що навіть при найгіршому сценарії дитячі сади і початкову школу з листопада не закриватимуть. Це рішення узгоджене з МОН та МОЗ.

Читайте також:  “Ця біда надовго. Всім треба навчитися жити в нових умовах”, – Марцінків

“Тому що діти не можуть займатися дистанційно – у них ще немає самосвідомості такого рівня, щоб вони могли самоорганізуватися. Ці дві ланки повинні працювати”, – наголосив глава комітету з освіти.

При цьому, в разі поліпшення епідеміологічної ситуації, навчання відновиться для всіх, в тому числі і для учнів 5-11-х класів. Однак якщо ситуація залишатиметься складною, їх переведуть на дистанційне навчання.

За словами Бабака, рішення про це буде приймати місцева влада. Уряд буде тільки давати рекомендації в залежності від “карантинних” зон.

Як повідомляв “Апостроф”, 17 жовтня від пневмонії, викликаної коронавірусною інфекцією, в лікарні Івано-Франківська помер 8-річний хлопчик, якого госпіталізували у важкому стані.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: