facebook

У Польщі готуються до хвилі біженців з України: скількох приймуть у разі війни?

У Варшаві відбулося засідання Ради національної безпеки Польщі

Пише - джерело.

На початку засідання Ради національної безпеки президент Анджей Дуда зазначив, що наразі прямої військової загрози Польщі немає. При цьому він додав, що такої ситуації, як сьогодні, не було з 1989 року.

Як заявив у п’ятницю заступник очільника Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Мацєй Вонсік, Польща має бути готова до хвилі біженців навіть мільйона людей, – повідомляє Польське Радіо.

Якщо в Україні дійде до війни, ми повинні враховувати наплив справжніх біженців, які рятуються від смерті – люди, які тікають від вогню, люди, які тікають від смерті, які тікають від звірств війни.

Він додав, що Польща має бути готовою до найгіршого сценарію.

Читайте також:  COVID-19: Івано-Франківськ віднесли до “помаранчевої” зони небезпеки

Мацєй Вонсік зауважив, що йдеться про підготовку переходів, медичне обслуговування, проживання та харчування.

Відповідно до Женевської конвенції, ці люди будуть під захистом Польщі, і ми не будемо від цього дистанціюватися. Там, де насправді є біженці, ми повинні їм допомогти, таке міжнародне право, але це також правила співіснування цивілізованих людей, принципи європейської та християнської культури. Ми не втечемо від цього і не будемо від цього захищатися.

Водночас Вонсік зауважив:

У нас ще Олімпіада попереду. Здається, Путін має настільки важливі відносини з Китаєм, що він не зробить жодних рішучих кроків до закінчення Олімпіади, тому що це може обернути китайську сторону проти нього.

 

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також:


Мітки: