facebook

У ПАР виявили новий штам-мутант COVID-19

Вірус вже вийшов за межі Африки і потрапив до Швейцарії, Нової Зеландії, Британії і Китаю.

Пише - джерело.


Південна Африка зіткнулася з новим штамом коронавірусу.

Про це інформує місцевий портал Eyewitness.

Вчені південноафриканського Національного інституту інфекційних захворювань ідентифікували новий штам, який отримав назву C.1.2. Вперше його виявили у травні.

Він уже зафіксовано не тільки в ПАР, а й Ботсвані, Маврикії, Демократичній Республіці Конго. Також вірус вийшов за межі Африки і потрапив до Швейцарії, Нової Зеландії, Британії і Китаю.

Вірус, ймовірно, виник після тривалої інфекції COVID-19 та накопичився внаслідок додаткових мутацій. За словами вчених, новий штам може володіти підвищеною агресивністю і бути більш стійким до вакцин. Однак наразі офіційного підтвердження таких даних немає.

ПАР вже попередило Всесвітню організацію охорони здоров’я про цей новий штам коронавірусу.

Читайте також:  "Омікрон" викличе новий спалах": лікар розповіла про небезпеку нового штаму коронавірусу

Проте невдовзі Daily Mail дещо заспокоїло жителів планети і повідомило, що новий південноафриканський штам, який був названий “найбільш мутованим”, може зовсім згаснути.

За словами експертів з Лондонського інституту генетики, наразі не можна говорити про збільшення кількості захворювань цим штамом.

Зазначається, що від моменту виявлення чотири місяці тому був зафіксований лише 101 випадок штаму-мутанта.

У Британії не позначили його як “варіант занепокоєння” (VOC) або “варіант, що досліджується” (VUI). Це свідчить про те, що експерти не надто стурбовані цим штамом.

Так, у Південній Африці станом на сьогодні зареєстровано 89 випадків цього варіанту, хоча жодного з них не було помічено від середини серпня. Останній випадок у Британії був зафіксований 20 серпня, більше тижня тому. Швейцарія зафіксувала два випадки, останній — у середині липня. Маврикій, Португалія, Китай та Нова Зеландія зафіксували по одному випадку у середині липня.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: