facebook

У Новій Зеландії жінка померла після вакцинації Pfizer: з’ясувалися подробиці

У Новій Зеландії у понеділок, 30 серпня, зареєстровано першу смерть у країні, пов’язану з вакциною Pfizer COVID-19. Померла жінка, вік якої не уточнюється.

Пише - джерело.

У Новій Зеландії жінка померла після вакцинації Pfizer: з'ясувалися подробиці

Як написало Reuters, міністерство охорони здоров’я Нової Зеландії летальний результат після вакцинації пов’язує з побічними діями компонента вакцини. У відомстві зазначили, що це перший випадок у країні, де смерть у перші дні після імунізації пов’язана з вакциною Pfizer від COVID-19.

Згідно з висновками незалежної комісії, яка досліджувала зв’язок летального випадку і щеплення, жінка померла від міокардиту. Її серце перестало “перекачувати” кров, що, як вважають експерти, було викликано побічною дією протикоронавірусної вакцини.

“Це перший випадок у Новій Зеландії, коли причиною смерті офіційно встановлена ​​реакція організму на Pfizer від COVID-19”, – заявили в міністерстві охорони здоров’я.

Водночас у відомстві повідомили, що буде проведена додаткова медична перевірка, оскільки в жінки, яка померла внаслідок вакцинації, були “деякі проблеми зі здоров’ям”, які могли вплинути на результат.

Читайте також:  День медика у 2019 році: дата, історія і традиції свята в Україні

Також у МОЗ уточнили, що переваги імунізації вакциною Pfizer COVID-19 як і раніше значно переважують ризик як самої інфекції COVID-19, так і наслідків, пов’язаних із нею.

Нині вакцини Pfizer/BioNTech, Janssen і AstraZeneca попередньо схвалені владою Нової Зеландії. Однак вакцинацію населення країни поки що проводять єдиною вакциною Pfizer.

Відомо, що Нова Зеландія бореться зі спалахом Дельта-варіанта COVID-19. У понеділок, 30 серпня, було зареєстровано 53 нових випадки цього штаму, внаслідок чого загальна кількість інфекцій у поточному спалаху досягла 562.

Міокардит – запалення серцевого м’яза, яке може обмежувати здатність органу перекачувати кров і може призвести до зміни ритмів серцебиття. Виникнути може в результаті різних інфекцій, впливів лікарських препаратів, токсинів або імунних процесів.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: