facebook

У Нацбанку пояснили, кому найскладніше знайти роботу

В Україні порівняно з Європою низький рівень участі населення у робочій силі.

“Об’єктивні труднощі з працевлаштуванням часто виникають у жінок. Рівень їх зайнятості складає лише 49%, водночас у чоловіків – майже 65%. Це пов’язано з багатьма причинами, зокрема й з ускладненим доступом до послуг з догляду за дітьми, низькою поширеністю часткових форм зайнятості”, – пояснюють у Нацбанку.

Пише - джерело.

Нелегко знайти нову роботу у випадку звільнення зі старої також дорослим людям, особливо з наближенням до пенсійного віку. Освітні програми для старших людей не надто поширені, а самотужки пристосуватися до нових вимог на ринку праці досить важко. Старіння населення в Україні лише загострює цю проблему.

Читайте також:  На Коломийщині 10-річна дитина не могла серед ночі потрапити додому

“Низький рівень участі у робочій силі є вагомим фактором, що обмежує потенціал зростання економіки. І це лише один з викликів для нашого ринку праці. Актуальними є й інші – низька продуктивність, невідповідність навичок шукачів вимогам роботодавців, міграція, старіння населення. У вік швидких змін та технологічного прогресу ринок праці вимагає підвищеної уваги до себе”, – кажуть у Нацбанку.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: