facebook

У МВС анонсували появу “шерифів”

Звичайних дільничних замінять так звані “поліцейські громади”, які будуть працювати за принципом шерифа.

В Україні планують дільничних поступово замінювати поліцейськими громади, які будуть працювати як шерифи. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Володимир Мартиненко в ефірі Україна 24., повідомляє Фіртка з посиланням на korrespondent.

Пише - джерело.

За його словами, поліцейський громади працюватиме як шериф: постійно перебуватиме в громаді, співпрацювати з нею та отримуватиме від неї частину фінансування.

“Зараз у нас запускається така нова форма – поліцейський офіцер громади, і з часом вона прийде на заміну дільничним офіцерам поліції”, – сказав Мартиненко.

Читайте також:  Відновити водійські права можна буде онлайн, – МВС

Радник додав, що поліцейський громади буде постійно перебувати на території громади та співпрацювати з її жителями. При цьому фінансування буде лягати в тому числі й на громаду.

Нагадаємо, щось подібне кілька років тому планували запустити в Полтавській області. Планувалося, що дільничного офіцера, якому належить виконувати роль “шерифа”, буде вибирати територіальна громада, а Нацполіція його навчить і забезпечить спецзасобами.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: