facebook

У МОЗ радять батькам тримати на контролі питання вакцинації педагогів

У МОЗ радять батькам тримати на контролі питання вакцинації педагогів

Пише - джерело.

Інформує Всеосвіта.

Головний санітарний лікар Ігор Кузін зазначив, що батьки також можуть проводити персональні переговори щодо цієї теми з керівником закладу освіти.

Батькам варто тримати на контролі питання вакцинації вчителів й порушувати його на педагогічних радах. Адже за жорстких карантинних обмежень заклади освіти працюватимуть лише у тому разі, якщо щеплення зроблять не менше 80% вакцинованих працівників.

На цьому наголосив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв’ю медичній експертці #ЮНІСЕФ Катерині Булавіновій.

Я б радив батькам ініціювати розгляд питання вакцинації педагогів на батьківських зборах чи на педагогічних радах, щоб трошки прискорювати ці речі, – зазначив Кузін.

Читайте також:  Петиція про скасування військового обліку жінок набрала необхідні голоси: Зеленський поки не відреагував

Він додав, що батьки можуть постійно моніторити загальний рівень щеплень від COVID-19 у закладі освіти.

Доречно форсувати цей процес на педагогічних радах, тому що це керівний орган закладу і, напевно, єдиний механізм, який можна проактивно використовувати, – пояснив Ігор Кузін.

Головний санлікар пропонує батькам проводити роз’яснювальну роботу, а також, за потреби, персональні переговори з керівником закладу освіти, власним прикладом показувати, наскільки важливо робити щеплення.

Нагадаємо, що Україна знаходиться на порозі «жовтої» зони епіднебезпеки – рішення про перехід мають ухвалити найближчим часом. Нові карантинні обмеження стосуватимуться абсолютно усіх регіонів.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: