facebook

У МОН прояснили ситуацію з підвищенням зарплат вчителів

Відтермінування постанови Кабміну №822 «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів та установ освіти і науки» не скасовує доплати, надбавки і підвищення зарплат педагогів.

Про це йдеться в роз’ясненні Міністерства освіти України на офіційному сайті.
У МОН нагадали, що 14 вересня Кабмін затвердив проєкт держбюджету-2021, в якому на фінансування освіти в наступному році передбачено 173,8 млрд грн. Це на 34 млрд грн більше, ніж у 2020 році, відзначили в міністерстві.

Пише - джерело.

Це означає, що з січня 2021 року зарплати працівників бюджетної сфери (в тому числі галузі освіти і науки), збільшаться на 20%, а з липня – ще на 8,3%.

Читайте також:  В Україні деякі школи вирішили не набирати учнів в 10 – 11 класи з 2021: як відреагували в МОН

У той же час, як пояснюють в МОН, «у зв’язку з відсутністю неінфляційних джерел фінансування», Кабмін на засіданні 14 вересня доручив Міносвіти, Мінекономіки, Мінфіну та Мін’юсту підготувати проєкт рішення про відтермінування постанови №822.

«Відтермінування постанови КМУ №822 не передбачає змін в умовах оплати праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників, що діють на сьогодні, а саме: встановлення доплат, надбавок, підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати)», – запевнили в МОН.

У відомстві також додали, що з 1 вересня цього року зарплати педагогів вже зросли на 5,8% (у зв’язку зі збільшенням посадового окладу працівника I тарифного розряду ЄТС до 2225 гривень).

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: