facebook

У МОН пообіцяли прибрати з підручників інформацію про лікування раку содою

У Міносвіти пообіцяли прибрати інформацію про лікування раку содою з підручників з хімії та звинуватили в інциденті попередників.

У прес-службі МОН повідомили, що підручник, де міститься згадка про лікування раку содою, в 2017 році пройшов конкурсний відбір. Його аналізували три експерта, а результати дослідження розглядала конкурсна комісія. На підручнику «Хімія для 9-го класу» також був гриф Рекомендовано Міносвіти.

Пише - джерело.

У МОН наголосили, що в той час міністром освіти була Лілія Гриневич, а Інститутом модернізації змісту освіти (ІМЗО) керував В. Ткаченко.

«Зараз ІМЗО вживає заходів по вилученню недоречних висловлювань про застосування соди в підручнику «Хімія для 9-го класу». Про вжиті заходи буде повідомлено додатково», – відзначили в міністерстві.

Читайте також:  Отруєного Навального спробують вивезти на лікування до Європи

Там додали, що протягом минулих років катастрофічно знизилася не тільки якість окремих підручників з хімії або математики.

«Серед проблем, які призвели до такої ситуації, є поспіх, в умовах якого попереднє керівництво МОН протягом останніх шести років забезпечувало підготовку і друк навчальної літератури. Йдеться перш за все про підручники 2018 (1, 5 і 10 класи), 2019 (2, 6 і 11 класи) і 2020 (3 і 7 класи)», – резюмували в МОН.

Нагадаємо, напередодні в підручнику з хімії виявили інформацію, що сода допомагає побороти рак, відбілити зуби і корисна для профілактики захворювань.

Також раніше повідомлялось, що в Міносвіти змінять критерії відбору шкільних підручників.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: