facebook

У Мінцифри розповіли про безплатні смартфони для пенсіонерів

Перед війною в Україні на найвищому рівні пообіцяли забезпечити українських пенсіонерів недорогими безплатними смартфонами. Водночас перед ними поставили одну обов’язкову умову: пенсіонери мають бути вакциновані від ковіду. Втім, війна відсунула на третій план і ковид, і вакцинацію, і колишні соціальні програми. Тому безплатних смартфонів для пенсіонерів поки що не буде. Однак після перемоги уряд має намір повернутись до цього плану.

Пише - джерело.

Такою інформацією поділився офіційний представник Міністерства цифрової трансформації Мстислав Банік.

З приходом до влади президента Зеленського нова команда, яку він привів із собою, обрала курс на повну діджиталізацію державних послуг. Однак у цьому ланцюзі відразу стала очевидною слабка ланка – пенсіонери. Не всі люди старшого віку володіють цифровими технологіями достатньо, щоб освоїти “державу в смартфоні”. Втім, за цей період уже чимало зроблено для підвищення цифрової грамотності населення, і не лише пенсійного віку.

“У нас є цілий напрямок “Дія. Цифрова освіта”. Це веб-сайт. Можна відкрити гугл і в пошуку ввести “цифрову освіту”. Там у форматі коротких серій є безліч тем: починаючи з того, як чимось користуватися, як десь авторизуватись, як створити пошту, та закінчуючи тим, як сплатити комуналку”, – розповів чиновник.

Читайте також:  У Франківську "Сонячні діти" презентували одяг українських дизайнерів

Втім, справа не лише в науці оволодіння смартфоном, а й у самому смартфоні. На жаль, багатьом українським пенсіонерам щомісячної виплати ледве вистачає, щоби прогодуватися. А вже на покупку мобільного телефону за кілька тисяч вони й не розраховують. Тому держава вирішила допомогти таким громадянам, роздавши їм недорогі безплатні смартфони. Натомість висунули лише одну умову – вакцинацію від ковіду. Ця програма була анонсована на початку лютого 2022 року.

Та незабаром в Україну прийшла біда, яка відсунула далеко на задній план проблеми і питання, які ще недавно здавались насущними. Тепер у наших громадян одна життєво важлива проблема – вистояти в цій війні. Отже зараз питання про безкоштовні смартфони для пенсіонерів взагалі не стоїть на порядку денному, каже Баннік. Але до нього обов’язково повернуться після війни, запевнив чиновник.

“Зрозуміло, що під час війни перед державою стоять інші пріоритети. Це питання відкладається, але впевнений, що ми до нього повернемося”, – запевнив урядовець.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: