facebook

У Мінсоцполітики вирішили скасувати виплату державної допомоги одиноким матерям

Виплати державної допомоги одиноким матерям можуть бути припинені. Йдеться не про всіх жінок, які самі виховують дітей, а лише про деяких із них. Виплати скасують у тому випадку, якщо одинока мати має певну суму грошей на депозитах.

Пише - джерело.

Відповідні зміни до постанови уряду щодо призначення та виплати державної допомоги сім’ям з дітьми вже розроблено Міністерством соціальної політики.

З якою сумою на депозиті відмовлятимуть у допомозі?
Не йдеться про нечувані суми грошей. Сума, з якою одинока мати може не розраховувати на виплату державної допомоги – 100 тисяч гривень.

Причому не обов’язково такі гроші мають бути на одному депозиті. Йдеться й про кілька банківських вкладів. Якщо в сумі на них зберігається понад 100 тисяч гривень, то одинока мати вже вважається фінансово самодостатньою і такою, що не потребує державної допомоги.

Читайте також:  Курс долара та євро на тиждень: чому знижується тиск на гривню

Таким чином, допомогу одиноким матерям не дадуть:

“Якщо особи, які входять до складу сім’ї, на 1 число місяця, з якого призначається державна соціальна допомога, мають на депозитному банківському рахунку (рахунках) кошти у загальній сумі, що перевищує 100 тис. гривень, або облігації внутрішньої державної позики на загальну суму, що перевищує 100 тис. гривень, про що йдеться у декларації”.

Тобто тут діє те саме правило, що й при призначенні субсидії. Якщо хтось із сім’ї має на банківському рахунку не менше 100 тисяч гривень, то субсидію для оплати комуналки вже не дадуть.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: