facebook

У Мінсоцполітики пояснили, як отримати кошти за “пакунок малюка”

Замість “пакунку малюка” батьки тепер можуть отримати п’ять тисяч гривень. Як пояснили у Міністерстві соціальної політики, для цього треба зробити п’ять кроків.

Пише - джерело.

Пакет малыша в Киевском городском роддоме №2, в Киеве, 7 декабря 2018 г. В этот день премьер-министр Украины Владимир Гройсман посетил один из роддомов Киева. Фото Мусиенко Владислав / POOL / УНИАН

Як повідомили у пресслужбі Мінсоцполітики, батьки або опікуни дитини мають відкрити рахунок зі спеціальним режимом використання у відділенні Приватбанку та отримати спеціальну соціальну картку.

Потім треба звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем проживання із заявою та пакетом документів протягом 12 місяців з дня народження дитини. У пакеті документів мають бути:

  • копія свідоцтва про народження дитини, для іноземців або осіб без громадянства – копія посвідки на постійне проживання (довідки про звернення за захистом в Україні, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту),
  • за потреби – копія рішення про встановлення опіки або копія рішення про влаштування дитини в сім’ю патронатного вихователя,
    довідка з пологового будинку про неотримання “пакунку малюка”.
Читайте також:  Боротьба за Центральний ринок в Івано-Франківську: ретроспектива подій

Отримувачі можуть самостійно витрачати кошти грошової компенсації протягом року у визначених закладах торгівлі або через інтернет-магазини для придбання товарів для дитини або породіллі.

Що відомо
Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою замість “пакунка малюка” породіллям будуть видавати соціальну банківську картку з 5 тисячами гривень на рахунку
У 2018 році в Україні запровадили проєкт із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”. До нього входили засоби гігієни, одяг та інші необхідні речі з догляду за немовлям.
Влітку 2020 року повідомлялося, що у багатьох пологових будинках в Україні вже закінчилися пакунки малюка або скоро закінчаться, а нові не закупили.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: