facebook

У Міноборони розповіли про затримку зарплат військовим: названо причини

Міністерство оборони України вже профінансувало військовим 83% виплат за вересень. Проте у жовтні може знову статися затримка зарплат військовим.

Пише - джерело.


Про це повідомила прес-служба Міноборони України.

Внаслідок повномасштабної війни з Росією витрати на армію багаторазово зросли. Щомісячні витрати на виплату грошового забезпечення військовослужбовцям можна порівняти з аналогічними запланованими виплатами на весь 2022 рік. За таких умов Верховній Раді необхідно вносити зміни до Держбюджету щокварталу. У Міністерстві оборони заявили, що це може спричинити затримку виплат грошового забезпечення.

“Оскільки Міноборони щомісяця здійснює фінансування потреб грошового забезпечення військовослужбовців в обсязі, передбаченому на рік, то може відбуватися деяка затримка виплати коштів. Це пов’язано з необхідністю внесення Верховною Радою України змін до Державного бюджету”, – повідомили у Міноборони.

Читайте також:  За добу ЗСУ "відправили до пекла" близько 790 рашистів, знищили 16 танків, 3 БПЛА та ще 37 одиниць різної техніки

У військовому відомстві також нагадали про подібні затримки у серпні. Тоді грошове забезпечення затримали на два тижні. Щойно надійшов дозвіл від парламенту, Міністерство оборони виплатило усі затримані фінансові кошти у наступний двотижневий термін.

Наразі профінансовано 83% щомісячного забезпечення за вересень. Сюди, зокрема, увійшли виплати за вислугу років, нарахування за тарифними розрядами відповідно до посади та оклади, що відповідають військовому званню.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: