facebook

У Львові від COVID померли вагітна та 29-річний чоловік без патологій

У реанімації клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова від коронавірусу померли двоє молодих людей без патологій – вагітна жінка та 29-річний чоловік.

Пише - джерело.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє Наталія Матолінець, завідувачка інтенсивної терапії клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова.

Як пише завідувачка, за добу в реанімації лікарні померло двоє молодих людей без супутньої патології – вагітна жінка, 23 роки, перша вагітність, та молодий хлопець 29 років.

“Робочий ранок почався з розтинів. Спершу вагітної жінки з так і ненародженою дитинкою в утробі… Чорні нежиттєздатні легені.

Далі – хлопця з мертвими легенями. Ще місяць тому він був абсолютно здоровий і разом з батьками, друзями та дівчиною планував життя, якого вже більше ніколи не буде”

За життя молодих людей медики боролися майже місяць.

“Це дуже страшно. Особливо, якщо зважити на силу-силенну тих, хто не вірить в ковід, відмовляється від карантинних обмежень та вакцинації, а також абсолютно некомпетентно критикує наших медиків”, – каже лікарка.

Читайте також:  Що обіцяє зробити президент Володимир Зеленський у 2020 році (ІНФОГРАФІКА)

Наталія Матолінець повідомила, що померлі – не були вакциновані. Зокрема, за добу поступило в лікарню 14 людей, померли троє, під ШВЛ 47.

Серед усіх пацієнтів – жодного вакцинованого.

Як повідомляють у прес службі Львівької міської ради, зараз у лікарнях Львова з діагнозом ковід, перебуває 928 пацієнтів, 177 з них – у критичному стані.

Нагадаємо, депутати міської ради звернулись до міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка з проханням змінити принцип розподілу бюджетних коштів на лікування хворих на коронавірус.

Як зазначив Маркіян Лопачак, секретар міської ради, проблема в тому, що зараз на лікування кожного хворого з бюджету виділяють однакову суму – 28 тисяч гривень.

«Ці гроші однакові для тих, хто лікується тиждень у звичайному COVID-відділенні, і для тих, хто лежить в реанімації протягом цілого місяця. Реальна вартість лікування є у рази більшою. Допомога одному «середньому» або «важкому» хворому обходиться у понад 100 тисяч гривень», – наголосив Маркіян Лопачак.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: