facebook

У Косові помер місцевий «авторитет» Михайло Чекурак

Вчора у Косові помер місцевий «авторитет» Михайло Чекурак, який фігурує у розслідуванні вбивства Шеремета.

Пише - джерело.

Раніше за замах на його життя затримали сім’ю ветеранів АТО Владислава та Інну Грищенків, які також підозрюються у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Чекурак помер вчора приблизно о 18.30. Причину смерті встановить експертиза. Під час огляду тіла слідів насильницької смерті не виявлено.

Як стало відомо КУРСу, після затримання Грищенків Чекурак перебував під державною охороною. За інформацією видання у Косівській ЦРЛ, саме охоронці вчора викликали “швидку”, після чого медики констатували смерть Чекурака.

Інна та Владислав Грищенки проходять по одній справі – їх підозрюють у замаху на прикарпатського бізнесмена 13 липня 2018 року. Косівчанина Михайла Чекурака правоохоронці відкрито називають кримінальним авторитетом.

Як виявилося, Чекурак, з’їздивши в одне із сіл Косівського району Івано-Франківської області та повернувшись додому, виявив на тротуарній плитці саморобний вибуховий пристрій (СВП). Той був встановлений на автомобіль, але не спрацював. СВП такого ґатунку спрацьовують, коли авто рушає з місця – цей якимось чином відкріпився від днища автомобіля і залишився на асфальті, коли автомобіль виїхав з подвір’я. На подвір’ї СВП знайшла дружина Чекурака.

Слідчі Косівського відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області того ж дня розпочали розслідування. Серед іншого було проведено кілька експертиз речових доказів, зокрема молекулярно-генетична (порівняння за ДНК). За підсумками вийшли на підозрюваних. Першим став “Буча” – Владислав Грищенко.

Читайте також:  В Італії жертвами коронавірусу стали 17 лікарів

За версією слідства, він вступив у змову з групою осіб і взявся за “ліквідацію” авторитета шляхом підриву. Підозрюваний нібито приїхав у Косів, де вночі проник на територію володіння Чекурака і прикріпив до його позашляховика саморобний вибуховий пристрій.

Яку участь у всьому цьому, на думку слідства, брала дружина Владислава, – поки невідомо. Однак суд ухвалив рішення відправити її за ґрати на 60 днів, незважаючи на те, що є неповнолітня дитина і сама Інна Грищенко є інвалідом третьої групи. Слідство стверджує, що має докази провини Інни.

Відзначимо, що Інні Грищенко висунули підозру у скоєнні трьох злочинів: за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) ККУ.

Іронія долі: потерпілий всього через кілька місяців після замаху на нього сам став підозрюваним.

6 вересня 2018 у ресторані “Старий Косів” стався вибух. Через кілька годин правоохоронці затримали кількох членів організованої злочинної групи у віці від 23 до 60 років (за розбійний напад і вибух). Серед них “головну роль” грав Михайло Чекурак.

Як з’ясувалося, в обох випадках (і підриву ресторану, і пограбування будинку) потерпілою виявилася… колишня теща кримінального авторитета.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: