facebook

У Коломиї відкрили четвертий комунальний шелтер для 60 переселенців. ФОТО

Сьогодні у Коломиї відбулося урочисте відкриття шелтеру для внутрішньо переміщених людей.

Пише - джерело.

Це соціальна ініціатива «Вулик Змістів», координатором якої є ГО «Трикутник». Підтримала реалізацію ідеї і міська рада та виділила приміщення і забезпечила часткове фінансування робіт.

Як зазначалося, основна ідея закладу полягає не тільки у тому, щоб забезпечити ВПО житлом, це насамперед простір, де будуть створені умови для подальшого навчання мешканців з перспективою працевлаштування та адаптації до нового міста та способу життя.

«Відрадно, що у такі складні часи, ми все одно знаходимо можливість допомагати потребуючим людям. Від початку повномасштабного вторгнення Коломия прийняла 9830 ВПО, це тільки ті, хто стоїть на обліку, насправді ж цифра значно вища, бо люди проїжджають транзитом та затримуються. Загалом в місті діє 8 МКП, де проживає 280 переселенців. Сьогоднішній шелтер має змогу розмістити від 50 до 60 внутрішньо переміщених людей. Тут створені всі умови для того, щоб почувати себе комфортно», – зазначила заступник голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко.

Проєкт з підготовки шелтеру для сімей, які через повномасштабне вторгнення шукають безпечну домівку, розпочали у серні минулого року. До реалізації задуму зі створення нового простору для ВПО долучилися ГО «Будуємо Україну разом», ГО «СТАН» та БФ «Українська освітня платформа».

Читайте також:  У Долині за позовом прокуратури у власність громади перейде нерухомість вартістю 3,6 млн грн

Загальна вартість робіт по облаштуванню приміщення та створенню комфортних умов складає 7 млн грн.




The post У Коломиї відкрили четвертий комунальний шелтер для 60 переселенців. ФОТО appeared first on Місто.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: