facebook

У Коломиї пенсіонери на карантині “штурмують” банки

У Коломиї біля відділень банків довгі черги. Щоб отримати пенсії і здійснити перекази, оплатити комунальні послуги та інші платежі, люди займають черги ще вдосвіта.

Пише - джерело.

Очевидці кажуть, інколи біля дверей установ збирається близько сотні людей, які не дотримуються дистанції та порушують правила карантину, інформує НТК.

Черга біля відділення центрального Ощадбанку на вулиці Драгоманова – понад пів сотні людей. Більшість – пенсіонери. І хоч у масках, дистанції не дотримуються. У кожного на порушення – своя причина.

Пані Марія хоче отримати пенсію тільки в касі. Банкоматам не довіряє. “Я не хочу. Я беру собі завжди в касі, – каже жінка. – Одного разу в терміналі забрало картку і дві неділі чекала, коли повернуть. Більше не хочу”.

“Лізуть на голови”, – обурюється коломиянка, яка прийшла заплатити компослуги і мусить стояти в черзі. Каже, що онлайн робити це не вміє.

Читайте також:  Деталі трагедії: прикарпатець вбив колишню дружину, а потім себе

У банку кажуть, що в приміщенні вимог карантину дотримуються, а на вулиці контролювати чергу не в силі.

Час від часу на вулицю виходять банківські працівники – розповідають про карантин та нагадують, що платежі можна зробити віддалено.

Олександра Мокринчук, керівниця центрального Коломийського відділення АТ “Ощадбанк”, говорить, що порядок на вулиці мала би пильнувати поліція.

Трохи менша черга – біля відділення “Приватбанку” на Франка. Пенсіонер пан Василь розказав, що стоїть, аби заплатити за інтернет. Онлайн не може. “Я хіба щось нарушаю чи що?” – відповідає на запитання, чи усвідомлює небезпеку заразитися коронавірусом.

Віталій Гудімов, керівник цього відділення “Приватбанку”, каже, що на відвідувачів намагаються вплинути словами. Поліція час від часу приїздить, але це мало допомагає.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: