facebook

У Греції сталася найсмертоносніша за цей рік аварія з мігрантами – потонули майже 60 людей

Десятки мігрантів потонули в корабельній аварії біля Греції.

Пише - джерело.

Біля берегів Греції 14 червня перекинувся і затонув човен з мігрантами – щонайменше 59 людей потонули, і ще більше вважаються зниклими безвісти. До полудня було врятовано 104 людини, але залишається незрозумілим, скільки людей перебувало на борту, коли судно пішло на дно, повідомила влада.

Про це пише Reuters.

Ця корабельна аварія стала найсмертоноснішою біля берегів Греції цього року.

“Ми боїмося, що кількість загиблих зросте”, – сказав представник міністерства судноплавства Греції.

Берегова охорона заявила, що судно, яке прямувало до Італії, було помічене в міжнародних водах пізно ввечері у вівторок, 13 червня, літаком прикордонної служби ЄС Frontex і двома суднами, що перебували поруч, приблизно за 80 км на південний захід від міста Пілос на півдні Греції.

Тоді до човна з мігрантами підійшло судно берегової охорони та запропонувало допомогу. Однак люди, які перебували на борту, відмовилися від допомоги, запропонованої грецькою владою. Через кілька годин човен перекинувся і затонув, почалася пошуково-рятувальна операція.

Читайте також:  Померла медсестра, яка отримала 90% опіків тіла під час пожежі у Косівській лікарні

Державна телерадіокомпанія ERT повідомила, що судно відпливло з лівійського міста Тобрук, яке лежить на південь від грецького острова Крит. Більшість на борту були молодими людьми віком до 20 років. Грецька влада не змогла одразу підтвердити їхню національність, а також те, звідки відпливло судно.

Але представник міністерства судноплавства сказав, що більшість людей на борту були з Єгипту, Сирії та Пакистану.

Тих, хто вижив, доставили до міста Каламата.

Греція є одним із головних шляхів до Європейського Союзу для біженців і мігрантів з Близького Сходу, Азії та Африки.

Більшість переправляється на грецькі острови з сусідньої Туреччини, але дедалі більше човнів також здійснюють довшу і небезпечнішу подорож з Туреччини до Італії через Грецію.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: