facebook

У Греції людей від 60 років без COVID-щеплення щомісяця штрафуватимуть на 100€

У січні людей похилого віку, які відмовляться робити COVID-щеплення, оштрафують на 50 євро. Потім ця сума збільшиться.

Пише - джерело.

Уряд Греції в понеділок, 17 січня, зобов’язав людей від 60 років вакцинуватися проти COVID-19.

Про це повідомляє The Associated Press.

Зазначається, що людям похилого віку, які відмовляться робити щеплення проти коронавірусу, загрожуватиме покарання, зокрема 50 євро штрафу в січні, а потім щомісячний штраф у розмірі 100 євро.

За словами міністра охорони здоров’я країни Таноса Плевріса, штрафи стягуватимуться через податкову інспекцію, а гроші підуть на фінансування державних лікарень.

“Віковий фактор важливий через його вплив на систему громадського здоров’я”, – пояснив очільник грецького МОЗ. Виняток передбачено для пацієнтів, які не можуть бути вакциновані за станом здоров’я, нещодавно перенели інфекцію або очікують на послугу зі щеплення на дому.

Читайте також:  Італія надасть Україні більше зброї: що увійде до пакета допомоги

За даними уряду Греції, 41,5% з 530 тисяч осіб з вікової групи 60 років і старше вже повністю вакцинувалися проти коронавірусу.

Загалом у Греції COVID-щеплення отримали близько 69% з 10,7 млн жителів, що трохи нижче середнього показника в ЄС (70,3%).

Смертність від COVID-19 та щоденні госпіталізації в країні збільшилися після появи висококонтагіозного варіанта “Омікрон”, хоча у переважної більшості пацієнтів, які перебувають у лікарні або помирають від інфекції, підтверджують “Дельту”.

У минулому році Греція запровадила мандат на вакцинацію медичних працівників, а від 1 лютого дія сертифікатів про щеплення у дорослих почала завершуватися через сім місяців, якщо власник не отримав повторного уколу.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: