facebook

У Франківську вшанували пам’ять генерала, головнокомандувача УПА Романа Шухевича. ФОТО

Сьогодні, 5 березня, в Івано-Франківську вшанували пам’ять генерала, головнокомандувача УПА Романа Шухевича.

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

Пише - джерело.
На вул. Шухевича, є пам’ятник і Ліцей імені Романа Шухевича – гордимося цим. Для нас важливо пам’ятати визначні постаті, бо спадкова національно-визвольна боротьба триває по нинішній день. На жаль, ми сьогодні, як ніхто розуміємо той чин героїв, який здійснили в 40-60-х роках через свою жертву – життя. Заради того, аби Українська Держава повстала і відновилася 1991 року. Але не зробили так, щоб вся Україна була націоналістичною. Сьогодні ми маємо новітню московсько-українську війну. На жаль, сьогодні ми сплачуємо велику жертву заради перемоги. Низький уклін нашим Героям!, – пише міський голова Івано-Франківська.

«Через розбрат в українському суспільстві, на жаль, ми втратили державу, яку вибороли в 1918 році. Роман Шухевич протягом життя пройшов шлях до політичного військового керівника підпільної України і присвятив своє життя за те, щоб ми мали можливість жити в Українській Державі. Це саме робили і воїни УПА, які продовжували воювати. Бо якими би не були втрати – ця боротьба є потрібною і безальтернативною. Ще одного геноциду Українська держава не переживе. Ми сьогодні маємо і армію, і державу. Тому ми повинні бути єдині», – відзначив на віче активний учасник Революції гідності та московсько-української війни Юрій Черкашин з позивним Чорнота.
Важливо, щоб майбутні покоління пам’ятали про наших Героїв, всіх: і сучасників, і з минувшини. Бо всі вони боролись за Україну!
«Багато учнів брали участь у різноманітних заходах зі вшанування пам’яті Героїв УПА і, зокрема, Романа Шухевича. Проте, на жаль, тільки з початком повномасштабного вторгнення вони зрозуміли, на честь якої важливої для історії України особистості названий наш навчальний заклад. Роман Шухевич був тим, хто боровся і не здавався. Для нас, учнів – він приклад незламності українського народу. Тому ми будемо берегти пам’ять про Романа Шухевича та популяризуватимемо його діяльність», – переконує Софія Макар, учениця випускного класу Ліцею імені Романа Шухевича.





The post У Франківську вшанували пам’ять генерала, головнокомандувача УПА Романа Шухевича. ФОТО appeared first on Місто.

Читайте також:  Розжарить до +37°: синоптик спрогнозувала пік спеки в Україні наступного тижня

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: