facebook

У Франківську відкривають курси військової підготовки для цивільних

Благодійний фонд «Brave Ukrainians» разом з ІТ-компанією Devlight відкривають курси військової підготовки для цивільних у Івано-Франківську.

Мета курсу – дати базові знання з військової справи всім бажаючим.

Пише - джерело.

Навчання підходить для абсолютно кожного дорослого українця, незалежно від того залишиться людина у цивільному житті чи піде в армію. Ми з вами живемо в тотальній невизначеності, мілітаризованому суспільстві та постійній загрозі власній безпеці. Тому знання як вижити, як надати першу медичну допомогу, як спілкуватися з військовими, як бути психологічно стійким і залишатися сфокусованим – є необхідними.

Ми розуміємо, що війна буде тривати довго, а мобілізаційні процеси, скоріш за все посилюватимуться. Тому вважаємо своїм обов’язком навчити якомога більше людей, як захищати себе та свою сім’ю. Звісно, це короткі курси, пройшовши їх, ви не станете справжнім солдатом. Проте вони дадуть вам більше впевненості у собі, розуміння базових принципів ведення бойових дій, надання першої допомоги, підгрунтя для подальших навчань. Для проведення тренувань ми залучили іноземних військових інструкторів з бойовим досвідом в Україні та інших точках світу, військових медиків та психотерапевтів. Ми не заохочуємо нікого йти на війну без необхідної психічної та фізичної підготовки. Проте хочемо, щоб суспільство позбулося ілюзій, що країну захистить хтось окрім них самих. Навіть по завершенню війни ці знання не втратять актуальність, бо маючи такого сусіда, ми завжди повинні бути готові, – розповідає організатор курсів Софія Дубчак.

Програма курсу поділена на 2 рівні. Кожен рівень триває 5 днів. На першому рівні ви проходите психологічну підготовку, вивчаєте тактичну медицину і патрулювання території, підготовку і базові принципи ведення бою, комунікацію, орієнтування на місцевості і злагодженість роботи в команді.

Читайте також:  Я ПРИЇХАЛА З ДАЧІ В МІСТО І ЗАЙШЛА ДО ДОНЬКИ В ГОСТІ. ДІСТАЛА ВОНА МЕНІ КАСТРУЛЬКУ З ГРЕЧКОЮ, ЧАЙ ЗАВАРИЛА. І ТУТ ПРИХОДИТЬ З РОБОТИ ЗЯТЬ

Другий рівень буде націлений на відпрацювання тактики малих груп. Тренування будуть відбуватися на околицях Івано-Франківська.

Наразі команда готує 1 га лісистої та польової території з різним ландшафтом та фортифікаційними спорудами для моделювання бойових дій.

Навчання проходять в будні з 12:00 до 18:00 та у вихідні з 10:00 до 16:00. Зараз ви маєте змогу записатися на перший рівень тренувань.

Найближчі дати: 25/26 лютого – 4/5/11 березня (вихідні дні), 27 лютого – 3 березня, 6-10 березня (будні дні).

Взяти участь у тренуваннях можна за добровільний внесок у благодійний фонд «Brave Ukrainians». [Реєстрація на курс військової підготовки цивільних](https://forms.gle/kzpJ7CwizLJdgxUo8) Отримати більше інформації про курси можна на сторінці Instagram https://instagram.com/braveukrainians_trainings?igshid=YmMyMTA2M2Y=

The post У Франківську відкривають курси військової підготовки для цивільних appeared first on Місто.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: