facebook

У Франківську відбулася інтерактивна екскурсія “Легенди старого міста”. ФОТО

Працівники Івано-Франківської міської централізованої бібліотечної системи Департаменту культури міської ради долучилися до відзначення 362 річниці від дня заснування Івано-Франківська та провели інтерактивну екскурсію “Легенди старого міста”.

Екскурсія розпочалася з Вічевого майдану. Далі вулицею Левка Бачинського вирушили до готелю “Дністер”, де присутні мали змогу почути про історію споруди, а також про історичні події, пов’язані із нею. Тут гостей зустрів сам Євген Петрушевич (Микола Якимечко), котрий урочисто зачитав доленосний документ, що став початком усіх державотворчих процесів в Україні у карколомному ХХ столітті: Акт Злуки між УНР та ЗУНР, зазначають на сторінці Івано-Франківська МЦБС.
Подальший маршрут пролягав вулицею Шевченка. У ході екскурсії гід, бібліотекар Зіняк Марія ознайомила присутніх з легендами та бувальщинами, пов’язаними із вулицею Липовою (вул. Т.Шевченка). Біля окремих будинків історія “оживала”, і до гостей зі сторінок книг та давніх документів сходили люди-легенди, що свого часу жили працювали, чи просто існували у художніх творах. Образи Вчительки, Аделі Сколик, вдови Вермутової майстерно втілили бібліотекарки: Бакіна Х., Нємцева Т., Приймачук Т., Якимечко В.
Опісля екскурсійна група звернула на вулицю Гординського, а проминувши її вийшла на вулицю Мазепи. Тут гід ознайомила присутніх із історією цієї вулиці, її легендами та будівлями: будинок з Атлантами, будинок Мойше Піпалеса, цукерня Скрута. Завершилася екскурсія у парку навпроти Пасажу Гартенбергів – так званої Кратерівці.
“Учасники мали змогу зустріти реальних та вигаданих героїв, що зійшли зі сторінок книг, присвячених Івано-Франківську (“Фелікс Австрія”, “Малхут”, серія книг “Моє місто”). Ці персонажі доповнювали гіда і розказали присутнім свою особливу історію. І франківці, і гості міста мали змогу поставити запитання гіду та сфотографуватися з дійовими особами екскурсії. У цьому полягає її інтерактивність”, – зазначають у дописі.









Пише - джерело.
Читайте також:  Ірма Вітовська розкритикувала новорічне звернення Зеленського

The post У Франківську відбулася інтерактивна екскурсія “Легенди старого міста”. ФОТО appeared first on Місто.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: