facebook

У Франківську уродженку рф на п’ять років ув’язнили за пропаганду комунізму

Прихильниця радянського союзу у 2015 році набула громадянство України та проживала в Івано-Франківську.
Жінку визнали винною у пропаганді та публічному використанні комуністичної символіки. Суд позбавив її волі на 5 років. Про це повідомила Івано-Франківська обласна прокуратура.

Пише - джерело.


“За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Івано-Франківської обласної прокуратури уродженку рф визнано винною у пропаганді та публічному використанні символіки комуністичного тоталітарного режиму ( ч. 1, 2 ст. 436-1 КК України). Вироком суду їй призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі”, — йдеться в повідомленні.

Читайте також:  «Иди на х*й»: Глава МЗС Словаччини вилаяв Віктора Орбана

Встановлено, що обвинувачена упродовж 2019-2022 років в забороненій соціальній мережі “Вконтакте” систематично поширювала, а також публічно використовувала матеріали із зображенням символіки комуністичного тоталітарного режиму.

“Вона популяризувала ідеї відродження та відновлення СРСР та виправдовувала злочинний режим, звеличувала Леніна та Сталіна. За висновками судово-лінгвістичної експертизи такими дописами вона пропагувала комуністичний тоталітарний режим”, — зазначили в прокуратурі.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: