facebook

У Франківську стартує бревет на 300 кілометрів

Організований велозаїзд на дистанцію 300 кілометрів стартує 6 червня в Івано-Франківську.

Про це у студії Суспільного повідомив голова ГО “Franko Bicycle Club” Юрій Симчич.

Пише - джерело.

До такого заходу Івано-Франківськ долучається вперше.

Минулого року ГО “Franko Bicycle Club” підписала договір із паризьким клубом для того, щоб офіційно проводити такі бревети.

Участь у бреветі візьмуть велосипедисти із чотирьох регіонів – Рівного, Львова, Тернополя та Франківська. Люди одночасно виїдуть із своїх населених пунктів та зустрінуться у Бережанах, що на Тернопільщині.

Такий велозабіг планували із жовтня, розповідає Юрій Симчич. Для цього спеціально подавали документи у Париж, де мали затвердити маршрути. Через пандемію COVID-19 заїзд доводилося переносити.

“Після того як львівський клуб почав свій бревет на 200 км, то ми також відкрили старт і реєстрацію на бревет. Наш старт буде відрізнятися від звичного, бо зазвичай люди їдуть, щоб поспілкуватися і побачитися з іншими. Але зараз такого не буде, адже люди мають бути подалі одне від одного, буде також роздільний старт.

Поки що на велозаїзд зареєструвалися восьмеро учасників, ще чекаємо на двох велосипедистів”, – розповів Юрій Симчич.

300 кілометрів учасники повинні подолати за 20 годин – це час, який буде однаковим для усіх.

Стартуватимуть учасники о шостій годині, а на місце призначення мають прибути о першій. Тільки тоді відстань буде зарахована. Учасники зможуть також отримати медаль від паризького клубу.

Читайте також:  Четверо пасажирів побили провідника потяга "Київ — Івано-Франківськ" за прохання не курити в тамбурі

“Люди будуть їхати по конкретних прописаних правилах паризького клубу. Відстань мають подолати за певний період часу. Для поїздки можуть обирати велосипеди різної конструкції. Якщо людина проїде відстань, дотримуючись правил, то вона може вважати себе рандоннером. Вона також потрапить в історію паризького клубу і буде в переліку рандоннерів», – розповів рандоннер Володимир Чернишенко.

Чоловік вже чотири роки поспіль бере участь у бреветах. Каже, новачок не зможе проїхати цю відстань. На маршруті велосипедисти мають подолати багато підйомів та спусків, траплятиметься погана дорога.

“Відстань 300 км – це відносно багато. Якщо я спілкуюсь з людиною, яка почала їздити на велосипеді, а вона мені каже, що проїхала дуже багато. Тоді я перепитую: “Скільки?”. Мені відповідають: “Ми проїхали 30 км”. З однієї сторони хочеться сказати, що це зовсім нічого. А з другого боку, така відстань – це дуже багато для людини, яка вперше сіла на велосипед. 300 км – це рубіж. Людина, яка подолала цю відстань, вже зможе подолати і більше”, – додав Володимир Чернишенко.

Усіх учасників проситимуть одягати маски на старті, фініші та на зупинках. Для захисту дозволятимуть використовувати спортивний баф.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: