facebook

У Франківську прооперували хлопця, якому колода розломила усі тазові кістки

Відділення травматології та ортопедії КНП «Міська клінічна лікарня №1» є передовим по наданню профільної допомоги в Івано-Франківській області.

Пише - джерело.

29 грудня 2020 року в травматологічне відділення міської клінічної лікарні №1 поступив пацієнт 28 років з діагнозом перелом клубової кістки справа зі зміщенням, перелом бокових мас крижової кістки зліва, перелом обох лобкових та обох сідничних кісток. Доставлений бригадою ШМД з Калуської районної лікарні. Травму отримав 25 грудня 2020 руку під час бокового стиснення деревом “кругляком” при розгрузці лісовоза.

Стан пацієнта не дозволяв виконувати ургентне втручання на 5-6 добу, адже згідно міжнародних рекомендацій пацієнтів потрібно оперувати або в перші дві доби від моменту травми або через 14-15 діб з моменту травми після стабілізації загального стану. Консилярним висновком ортопед-травматологів відділення було вирішено оперувати пацієнта після проведення дообстеження та підготовки до оперативного лікування з використанням внутрішніх фіксаторів.

Читайте також:  В Івано-Франківську вперше провели унікальну операцію на підшлунковій залозі

11 січня пацієнту було проведене оперативне втручання із залученням спеціаліста міжнародного класу. В умовах стаціонару травматологічного відділення виконано остеосинтез клубової кістки пластиною і канюльованим гвинтом, бокові маси крижової кістки фіксували канюльованим гвинтом. І лобкові кістки – фіксація пластинами та не блокуючими гвинтами. На світлинах нижче представлені знімки до і після оперативного лікування.

Оперативне лікування дало змогу пацієнту бути більш активним, сідати в ліжку, больовий синдром минув через 3 дні після операції. Рання реабілітація при оперативному лікуванні дає змогу відновити працездатність значно швидше, ніж при консервативному лікуванні.
Через 8 днів пацієнт був виписаний з стаціонару на амбулаторне лікування.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: