facebook

У Франківську почали приймати заявки на участь у фестивалі короткого метру

В Івано-Франківську почали приймати заявки на участь у міжнародному фестивалі короткого метру 4:3.

Пише - джерело.

Про це Суспільному розповіла співорганізаторка заходу Софія Слюсаренко.

З її слів, заявки на участь у фестивалі можна подавати через платформу FilmFreeway до 1 липня 2023 року.

“Фестиваль спеціалізується тільки на фільмах у форматі 4:3. Також важливо, щоб вони тривали до 30 хвилин, оскільки в нас фестиваль короткометражного кіно. Це може бути ігрове кіно, документальне, може бути відеоарт, як минулого року у Діани Дерій. Ніяких обмежень немає, ми відкриті до будь-яких жанрів”, — каже Софія Слюсаренко.

Вона розповіла, що участь у фестивалі можуть брати стрічки, створені після 1 січня 2021 року. Подавати свої роботи можуть як автори з України, так і з-за кордону. Щоправда, для останніх, каже співорганізаторка, участь є платною. 50% зборів, отриманих від іноземних авторів, віддадуть на потреби благодійного фонду “Порт Франківськ”. Відбиратимуть учасників програмні директори фестивалю.

Читайте також:  Ковід-тероризм у Харкові: маршрутник взяв у заручники копа, який намагався висадити "зайвих" пасажирів (відео)

У 2022 році участь у фестивалі взяли шість стрічок українських авторів та десять — іноземних. Дебютувала торік на заході Діана Дерій зі знятим на тепловізор фільмом “Бачення життя”. Дівчина знімала стрічку упродовж двох днів на вулицях Івано-Франківська.

Фільм про зміну оптики. Це — моя особиста рефлексія на події, які відбувалися в моєму місті, як я відчувала війну. Здебільшого на кадрах зображено людей, які прогулюються. Також є момент, коли затримують людину, яка гуляє після комендантської години, і просто кадри міста”, — говорить Діана Дерій.

Режисерка поки не знає, чи братиме участь у фестивалі цьогоріч. Він триватиме в Івано-Франківську з 30 серпня до 3 вересня.

The post У Франківську почали приймати заявки на участь у фестивалі короткого метру appeared first on Місто.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: