facebook

У Франківську біля дитячої лікарні знайшли недоношеного хлопчика

2 червня, приблизно о 18.00 біля “Вікна життя” у міській дитячій лікарні знайшли недоношеного хлопчика вагою 2,4 кг та зростом 46 см. Про це йдеться на сторінці МДКЛ у Фейсбуці.

“Вікно життя” – спеціальний пункт, де жінка, яка хоче відмовитися від новонародженої дитини, анонімно може залишити своє немовля. Цей бебі-бокс може запобігти випадкам, коли немовля залишають у небезпеці, а також допомогти жінці уникнути суспільного осуду. З 2014 року діє “Вікно життя” у КНП “МДКЛ” Івано-Франківської міської ради. За час його існування не було жодної дитини. І ось 02.06.2020 р. близько 18.00 год. спрацьовує сигналізація і за мить медичні працівники знаходять там новонародженого малюка. Недоношений хлопчик вагою 2 400 грамів та зростом 46 см, поруч упаковка памперсів та банка з дитячим харчуванням”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  У Франківську немовля отруїлося чадним газом
Пише - джерело.

Малюка оглянули черговий лікар та реаніматолог. На щастя, здоров’ю та життю дитини нічого не загрожувало. Оперативно спрацювали працівники ювенальної провенції та служби у справах дітей, яким медики повідомили про цей випадок.

Відповідно до статуту заклад обслуговує дітей з 28 днів життя, а тому для детального обстеження та подальшого спостереження дитина повинна бути переведена в спеціалізоване відділення для новонароджених ОДКЛ.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: