facebook

У Франківській ОКЛ провели новітню операцію видалення пухлини головного мозку

Операція тривала близько 10 годин. Складність її полягає в тому, що пухлина проросла в декількох нервах.

Раніше в таких випадках не вдавалося зберегти цілісність нервів пророщених пухлиною. Це призводило до асиметрії обличчя та інших важких наслідків. Тепер за допомогою спеціального апарату та майстерності лікарів-нейрохірургів негативних наслідків операції можна уникнути, подарувавши пацієнтам повноцінне здорове життя, пишуть Версії.

Пише - джерело.

Про унікальну операцію розповів у мережі лікар-нейрохірург Олег Онуфрик.

“У відділенні нейрохірургії Івано-Франківської обласної клінічної лікарні проведено новітню операцію видалення пухлини головного мозку, яка проросла в декількох нервах із застосуванням нейромоніторингу.
Суть операції полягає у тому, що під’єднюються електроди до м’язів обличчя, язика, шиї. За допомогою апарату визваних потенціалів здійснюється стимуляція проросших нервів. Під час видалення пухлини за допомогою мікрохірургії такі технології дають можливість чітко ідентифікувати локалізацію в ній нервових волокон, відділити їх, та зберегти провідність.
Раніше вважалось, що в таких випадках зберегти цілісність нервів пророщених пухлиною неможливо, і це призводило до асиметрії обличчя, неможливості заплющити око, постійну сльозотечу, осиплість голосу та важкість при ковтанні. Тепер за допомогою сучасних технологій цього можна уникнути і дати людям здорове та повноцінне життя. Тривалість такої операції близько 10 годин. На жаль, такі технології впроваджені в одиничних лікарнях України, але надіємось це явище тимчасове, і в найближчому майбутньому такий рівень медичної допомоги буде загальнодоступним”, – написав Олег Онуфрик.

Читайте також:  Ветерану АТО з Калуша Олегу Івахнюку зробили 32-у операцію у США (ФОТО)

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: