facebook

У ДСНС назвали попередню причину пожежі в Чорнобильській зоні

Ймовірною причиною лісової пожежі в зоне ЧАЕС є діяльність людини, проти в осередку загоряння ще буде працювати слідчо-оперативна група.

Про це повідоміла прессекретар ДСНС в Київській області Вікторія Рубан в Коментарі «112 Україна» у понеділок, 6 квітня.

Пише - джерело.

«Що стосується Чорнобильської зони – там буде працювати слідчо-оперативна група, але, за попередніми даними, це і є діяльність людини», – зазначила Рубан.

В епіцентрі лісової пожежі в Чорнобильській зоні вимірювальний прилад зафіксував, що радіація вища за норму.
Вона також підтвердила, що на місці пожежі було незначне перевищення радіаційного фону. Зараз всі вогнища пожежі погашені, а радіаційний фон в нормі, заявили в ДСНС.

Читайте також:  На Прикарпатті жінка з чотирма дітьми залишилися на вулиці: вогонь знищив все, окрім Біблії (відео)

Рубан також додала, що більшість пожеж в екосистемах відбуваються через втручання людини.

«Розумієте, причина всіх пожеж, що в Чорнобильській зоні, що в Київській області в екосистемах – на 99% це діяльність людини. Є причини, які не стосуються Чорнобильської зони, що стосуються Київської області, – це випалювання сухої трави самими людьми, які й провокують пожежі»,
– повідомила вона.

Нагадаємо, ліс у Чорнобильській зоні відчуження (поблизу села Володимирівка) загорівся вдень ​​4 квітня. Вранці 5 квітня відкритого вогню вже не спостерігалося, тліли тільки окремі ділянки. Сам пожежа охопила 20 гектарів, при цьому загальна площа всього загоряння склала понад 100 гектарів.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: