facebook

У Чехії вакцинованим від COVID-19 запропонували давати додаткову відпустку

Прем’єр-міністр Чехії Андрій Бабіш запропонував давати додаткову відпустку всім держслужбовцям, включаючи працівників міністерств, вчителів, правоохоронців, які були щеплені проти COVID-19. Глава уряду вважає, що це стане додатковою мотивацією для тих, хто ще не наважився зробити щеплення від коронавірусу.

Пише - джерело.

Як повідомляє Euractiv, Бабіш закликав усіх глав міністерств надати два вихідних службовцям, які покажуть сертифікат COVID-19. Відпустку отримають всі, хто був щеплений із січня.

Це не єдина мотивація від кабміну Чехії. Так, нещодавно на рівні уряду для щеплених стали проводити розіграші прямо в центрах для вакцинації.

Читайте також:  У Чехії раптово помер молодий український заробітчанин: рідні просять допомогти, щоб перевезти тіло додому (ФОТО)

Крім того, в Чехії скасували правило, коли громадяни країни мали робити щеплення в медустановах, прив’язаних до місця їхнього проживання.

З початку вакцинації проти коронавірусу медичні працівники Чеської Республіки ввели більш як десять мільйонів доз вакцини. Вакцинація почалася в країні в кінці грудня минулого року, і понад 4,64 мільйона осіб пройшли вакцинацію в понеділок 26 липня. Тож 62,3 відсотка дорослого населення були вакциновані і майже 52 відсотки населення отримали другу дозу.

У Чехії схвалені такі вакцини проти COVID-19: Johnson & Johnson, Moderna, Oxford/AstraZeneca, Pfizer/BioNTech.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: