facebook

Тисячу за вакцинацію можна отримати без NFC і навіть без смартфона: як це зробити

Мільйони українців вже отримали 1000 гривень на карту “єПідтримки”.

Пише - джерело.

Однак смартфони деяких людей не підтримують NFC (бездротову передачу даних між пристроями), не кажучи вже про тих, у кого смартфонів немає взагалі. У Кабміні розповіли, як можна витратити ці гроші, не маючи у смартфоні NFC-чипу, або не маючи смартфона зовсім.

Про це повідомило видання “Главред”.

Навіть ті українці, які не мають ідентифікаційного коду, банківського рахунку або смартфону, можуть отримати обіцяну президентом 1000 гривень за вакцинацію від COVID-19. В уряді стверджують, що розроблять механізм, завдяки якому такі громадяни зможуть отримати та витратити ці гроші. Очікується, що цей механізм з’явиться десь до третього кварталу 2022 року. Люди зі звичайними телефонами без NFC можуть оплачувати покупки на сайтах в Інтернеті, про що заявив керівник розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік.

Читайте також:  ЖИЛА З ТРУПАМИ 3 ТИЖНІ: У ТЕРНОПОЛІ МАМА І ДОНЬКА ПОМЕРЛИ ВІД ГОЛОДУ, ЩЕ ОДНА У ВКРАЙ ВАЖКОМУ СТАНІ

Як витратити “Вовину тисячу” без NFC
Насамперед, людина може сплатити ті чи інші покупки без NFC за допомогою оплати через Інтернет. Крім цього, банківські установи обіцяють випустити спеціальні пластикові картки “єПідтримки”.

“По-перше, ви зможете оплатити це на сайті, багато хто продає квитки або абонементи саме через сайти, книжкові магазини також продають їх через сайти. А заодно банки обіцяють друкувати також пластикові картки “еПідтримка”, щоб ви могли розраховуватися у платіжних терміналах”, – сказав Банік.

Як отримати ковідну тисячу без смартфона
Українці, які не мають смартфона, також зможуть отримати і витратити ковідну тисячу. Проте, відповідний механізм уряд обіцяє створити вже до третього кварталу 2022 року.

“До третього кварталу наступного 2022 року уряд обіцяє розробити нові додаткові інструменти для того, щоб можна було податись на отримання “єПідтримки”, – підкреслив Мстислав Банік.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: