facebook

Ціни на газ знову перерахують, тариф може злетіти до 12 грн: озвучено дату

Місячна ціна на газ в червні 2021-го може встановитися в межах 12 грн за куб м. І тенденцій до того, що газ істотно подешевшає за літо поки немає.

Пише - джерело.

Про це в коментарі OBOZREVATEL заявила координаторка житлово-комунальних і енергетичних програм громадянської мережі «Опора» Тетяна Бойко. Зараз базовою для більшості громадян залишається, оголошена в кінці квітня, річна ціна. Якщо ж ціна вашого оператора вас не влаштовує, ви хочете заощадити і пошукати інші пропозиції – варіанти знайти буде складно.

«Для багатьох компаній базовий зараз річний пакет, але є і компанії, які орієнтуються на місячний і цей пакет у них вигідніше, ніж річний. Тариф дуже залежить від стратегій і від того, де і як компанії купують газ. Але за рахунок того, що постачальників на ринку багато, як тільки з’явиться можливість знижувати ціну – це будуть робити. Поки ж я таких підстав не бачу».

Ціна на газ для населення може дещо впасти при втручанні держави, але без держрегулювання. За словами Тетяни Бойко, уряд своїм рішенням може зобов’язати «Укргазвидобування» або НАК «Нафтогаз» виходити на ринок з більш вигідними пропозиціями для оптовиків.

Читайте також:  «Спіть, брати мої». Мережу розчулив спів капітана ЗСУ, що загинув напередодні (відео)

«Як тільки буде можливість купити дешевше український газ або впадуть ціни на європейських ринках, думаю, більшість постачальників теж знизять ціни. Але чи відбудеться це в найближчій перспективі? У цьому місяці – немає. Може в наступному або через місяць. Ринок дуже не прогнозував. Але як тільки «Нафтогаз» знизить ціну, ми зможемо побачити тарифи на рівні 7-8 грн».

Зараз ціни на газ на європейських ринках опустилися нижче 300 дол. за тис. кубометрів. Але все ж вартість газу залишається досить високою, як для міжсезоння. Така ситуація виникла через холодну весну, а також того, що російський «Газпром» не продає потрібні обсяги газу в Європу. Запаси в сховищах низькі, а попит – зростає, адже компанії-постачальники починають закуповуватися газом на зиму. Тому ціни не знижуються.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також:


Мітки: ,