facebook

Ціна на газ в травні різко злетіла: кому доведеться заплатити по 13,5 грн за кожен куб

В Україні вартість газу в травні для деяких споживачів злетіла з 6,99 до 13,5 грн за кубометр. Через нові правила на ринку кожен постачальник пропонує свій тариф, в результаті суми в платіжках можуть відрізнятися на 50%.

Пише - джерело.

Це випливає з опублікованих даних про розміри тарифів на газ в травні. Так, “Черкассигазсбит” пропонує блакитне паливо за ціною 7,89 грн за кубометр, водночас “Херсонська обласна енергопостачальна компанія” продає блакитне паливо по 13,5 грн за куб.

Ціну 7,88 грн за кубометр запропонувало ТОВ “Євода трейд”, КП “Луцькводоканал”, 7,89 грн – ТОВ “Черкасигаз збут” і ТОВ “Уманьгаз збут”, 7,96 грн – газопостачальна компанія “Нафтогаз України”.

Читайте також:  Справжній цирк і сoрoм: Тимошенко спочатку проголосувала за підвищення тарифів, а потім розповідає, що це злочин проти народу- блогер

За 7,98 грн за кубометр газ продаватимуть ТОВ “Волиньелектросбит” і ТОВ “Закарпаття Енергозбут”. Ряд регіональних газсбитов оприлюднили єдину ціну 7,99 грн за кубометр. Пропозиції інших компаній коливаються від 8,2 грн до 12,9 грн за кубометр. Лише кілька компаній встановили цінники понад 13,5 грн за кубометр.

Відповідні ціни вказані без урахування вартості доставки: за розподіл палива люди платять операторам газорозподільних мереж (облгазам) окремо відповідно до діючих тарифів на доставку.

Як раніше писав OBOZREVATEL, в Україні з першого квітня 2021-го постачальники газу можуть встановлювати будь-які ціни на блакитне паливо без обмеження Кабміну. У підсумку кілька компаній ухвалили рішення підвищити тариф із 6,99 до 8,25-8,85 грн за куб.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також:


Мітки: ,