facebook

Цільова мобілізація: кого вона стосується, і до яких робіт залучають українців

В Україні розширили перелік обов’язків для громадян, яких залучено до цільової мобілізації. Донедавна під цільовою мобілізацією малися на увазі запобігання та ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій, але у зв’язку зі значними руйнуваннями на територіях, що звільнилися від російської окупації, це поняття розширили.

Пише - джерело.


Так, тепер мобілізовані за такою формою допомагатимуть ліквідувати наслідки бойових дій на звільнених територіях. Це означає, що призовники працюватимуть на територіях, які потребують відновлення, після того, як сапери та рятувальники зроблять свою роботу.

Основними обов’язками громадян, які підлягатимуть цільовій мобілізації, будуть:

ліквідація наслідків бойових дій та надзвичайних ситуацій;
усунення наслідків у населених пунктах та постраждалих територіях;
вжиття заходів щодо відновлення об’єктів критичної інфраструктури.

Читайте також:  Чому Росія не відправляє на фронт танки Т-14: Буданов пояснив

На період залучення до цього виду робіт за працівником зберігають його основне місце роботи, посаду та заробітну плату.

До цільової мобілізації для соціальних послуг цілком можуть залучити волонтерів, а також безробітних громадян, які стоять на обліку у центрі зайнятості.

Відповідно до ст.24 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, так зване “бронювання” військовослужбовців запасу здійснюється для забезпечення функціонування певних органів, підприємств та організацій у особливий період. Під “бронь” можуть потрапити військовозобов’язані, які працюють в органах державної влади та місцевого самоврядування, а також на підприємствах, які мають певні мобілізаційні завдання.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: