facebook

“Ці 3 групи українців призвуть з 1 січня, мобілізація набирає обертів”: повістки видадуть там, де чоловіки не сподіваються

Верховна Рада продовжила воєнний стан до 14 лютого 2024 року, а це означає, що і мобілізація в Україні триватиме. Зараз в країні йде підготовка до співпраці з рекрутинговими компаніями, які будуть шукати фахівців для фронту.

Пише - джерело.

Загальна мобілізація в Україні 2023 – хто підлягає призову

Як інформує “УНІАН”, до кінця року на службу можуть призвати кілька категорій громадян. Мобілізація не обходить стороною:

чоловіків у віці 18-60 років зі статусом “придатний” і “обмежено придатний”, за умови наявності військового досвіду;

чоловіків у віці від 27 до 60 років, зі статусом “придатний” і “обмежено придатний”, за умови відсутності військового досвіду;

чоловіків у віці 18-60 років, знятих з військового обліку, але визнаних придатними і обмежено придатними за рішенням ВВК.

За контрактом можуть бути чоловіки віком від 18 до 27 років без бойового досвіду. Ті, хто має інвалідність, мають право проходити службу за місцем проживання.

Швидше за все, наступного року правила призову залишаться такими ж, а завдяки використанню навичок рекрутерів стануть гнучкішими.

Раніше ми докладно говорили про те, який вік чоловіків підлягає мобілізації в Україні.

Мобілізація жінок в Україні можлива тільки на добровільній основі і за умови, що їм не більше 60 років. Як проходитиме мобілізація жінок в Україні 2024, поки невідомо.

Мобілізація студентів в Україні 2024

Мобілізація студентів в Україні в торкнеться тільки тих чоловіків і жінок, яким виповнилося 30 років, і які здобувають другу вищу освіту. На даний момент учні денної форми навчання в середніх спеціальних, середніх технічних, вищих навчальних закладах мають право на відстрочку, як і здобувачі професійної (професійно-технічної), професійної передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти, незалежно від віку.

Читайте також:  Польща допустила будівництво паркану на кордоні з Україною: названа причина

Як інформує “Телеграф”, у Полтавському обласному ТЦК пояснили, чому повістки вручають у громадських місцях.

Такий метод оповіщення викликаний значною кількістю внутрішньопереміщених осіб, які не прибули до ТЦК та СП для постановки на військовий облік, та мешканців регіону, які не повідомили про зміну свого місця проживання

У повідомленні ТЦК йдеться про те, що в інформаційному просторі Полтавщини продовжує поширюватися інформація “стосовно діяльності ТЦК та СП, яка має ознаки викривлення”.

“Починаючи від 24 лютого 2022 року ресурси ТЦК та СП максимально спрямовані на комплектування ЗСУ особовим складом, призваним за мобілізацією. Зокрема проводились заходи адресного оповіщення військовозобов’язаних про необхідність уточнення своїх військово-облікових даних. Тобто… військовослужбовці ТЦК та СП Полтавської області вручали й вручають повістки за місцем проживання громадян”, — зазначають у повідомленні.

Служба зав’язків з громадськістю Полтавського обласного ТЦК та СП пояснює, що окрім адресного, іншим методом оповіщення стало вручення повісток на блок-постах та у громадських місцях.

“Подібні заходи були викликані значною кількістю внутрішньопереміщених осіб, які не прибували до ТЦК та СП для постановки на військовий облік, та мешканців регіону, які не повідомляли про зміну місця проживання у 7-денний термін, як того вимагають правила військового обліку”, — йдеться у повідомленні.

Працівники Полтавського обласного ТЦК також пояснюють, що одним з різновидів громадських місць є спортивні та тренажерні зали, а тому в них також проводили оповіщення військовозобов’язаних громадян.

“Жодних “посилених” заходів мобілізації ТЦК та СП не проводять — максимум особового складу займається питаннями мобілізації від початку повномасштабного вторгнення. Просимо громадян не піддаватися на провокативні повідомлення”, — закликають в обласному ТЦК та СП.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: