facebook

Центри обслуговування клієнтів “Прикарпатенерготрейду” працюватимуть дистанційно

З 18 березня до 3 квітня ТОВ “Прикарпатенерготрейд” переводить роботу центрів обслуговування клієнтів в режим дистанційної комунікації.

Пише - джерело.

В умовах карантину доводиться застосовувати серйозні заходи задля загальної безпеки, повідомляє пресслужба відомства, інформує Фіртка.

«Щоденно центри обслуговування клієнтів (ЦОК) «Прикапатенерготрейду» відвідує чимало людей, у деяких відділеннях ця цифра сягає понад 200 осіб. Наша команда розуміє, що ЦОКи зараз є місцями потенційноїнебезпеки. І як би ми не намагались скоротити відвідуваність, потік клієнтів лишається насиченим. Тому ми запроваджуємо непростий, проте вкрай потрібний для колективу та споживачів крок: на час карантину (з 18 березня до 3 квітня) переводимо роботу ЦОКів в режим дистанційної комунікації. Лист про такий намір вже надіслали Регулятору – НКРЕКП», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Топ-10 чудотворних джерел Прикарпаття (Фото)

Клієнти ТОВ «Прикарпатенерготрейд» можуть отримати фахову консультацію з питань електропостачання:

• за телефонами територіальних ЦОКів: https://pret.com.ua/service_centers;

• через кол-центр: 066 50 40 200, 067 50 40 200, 0342 59 45 50 (понеділок–п’ятниця з 8:00 до 18:00, субота з 9:00 до 13:00 год, неділя та святкові дні – вихідні);

• у персональному кабінеті: https://my.pret.com.ua/

• через ФБ-сторінку компанії: https://www.facebook.com/pret.com.ua

 електронною поштою: info@pret.com.ua

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: