facebook

“Це неможливо”: Гудков пояснив, чому війна Росії та України не триватиме 10 років

Війна в Україні, навіть якщо вона з якихось об’єктивних причин непереборної сили затягнеться на деякий час, все одно не може тривати дуже довго.

Пише - джерело.

Російський опозиціонер, ексдепутат Держдуми РФ Геннадій Гудков спростував думку деяких експертів, які прогнозують, що війна Росії та України може розтягнутися щонайменше на 10 років. За його словами, це неможливо, оскільки у РФ не вистачить ресурсів.

Гудков припустив, що прогнози про тривалість війни робляться на основі арифметичних розрахунків.

“Мені здається, що ці експерти трохи захоплюються арифметикою. Якщо ми беремо до уваги 100-тисячні втрати російської армії, які припали на ці 10 місяців війни, грубо кажучи – по 10 тисяч на місяць, то, напевно, експерти просто беруть мобілізаційний резерв, розтягують на цей час, і у них виходить арифметична похідна”, – пояснив ексдепутат Держдуми РФ в інтерв’ю Главреду.

За його словами, такі розрахунки робити неправильно.

“Тому що війна – це не арифметика, а ресурси держави, терпіння народу, мужність, стійкість, моральна правота тощо. Всі ці фактори не вкладаються в арифметичну логіку. Тому війна, навіть у разі, якщо вона з якихось об’єктивних причин непереборної сили затягнеться на деякий час, все одно не може тривати так довго. Росії не вистачить жодних ресурсів – людських, технічних, військових – щоб десять років підтримувати бойові дії. Це неможливо”, – резюмував Гудков.

Читайте також:  Дякували Путіну і “зливали” позиції ЗСУ: в Україні виявили десятки освітян-колаборантів

Як повідомляв Главред, директор Інституту трансформації суспільства, політолог, економіст Олег Соскін прогнозує, що повномасштабна війна Росії проти України змінить свій характер і стане глобальною. Вона триватиме до 2023 року і перенесеться на російську територію. Бойові дії різного ступеня інтенсивності охоплять десяток країн і затягнуться на 10-15 років.

Начальник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов вважає, що 2023 рік може стати переможним для України. А Росію цього року чекає трансфер влади. При цьому лише час покаже, хто прийде в РФ до влади – реваншисти або лояльніші політики – після того, як з “трону” скинуть російського диктатора Володимира Путіна.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: