facebook

Це не сподобається багатьом автомобілістам: вулицю Грушевського в Івано-Франківську хочуть зробити пішохідною

Михайло Смушак озвучив плани на найближчу перспективу: звільнити від автомобілів вулицю Грушевського та площу Ринок в Івано-Франківську.

Пише - " rel="nofollow noopener noreferrer" target="_blank">джерело.

На ефір «Мер в четвер» на радіо «Західний полюс» замість міського голови Руслана Марцінківа завітав його заступник, директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак.

Серед питань, які хвилювали франківців – коли завершать ремонтні роботи на вулиці Грушевського у центрі міста.

«По вулиці Грушевського є планова заміна водопроводу, тому що кожного року було по декілька поривів на цьому водопроводі. В цьому році, коли стався вже третій порив, було прийнято рішення про заміну ділянки водопроводу в межах 240 метрів, бо там нема вже що латати. Сьогодні-завтра вже відновлять асфальтне покриття, якщо буде відповідна погода. Підготовчі роботи вже проведені. Тому ми вже скоро вулицю Грушевського асфальтуємо і відновимо рух», – розповів Михайло Смушок.

Заступник мера озвучив, що найближчим часом вулиця Грушевського може стати пішохідною.

«В перспективі ми дуже хочемо, і я думаю, що це так і буде, – вулиця Грушевського буде звільнена від транспорту. Як було проведено ці ремонти на вулиці Лесі Українки, площі Міцкевича. Це буде пішохідна зона, бо це центр міста. Це вулиця, яка фактично розрізає дві великі пішохідні зони: Лесі Українки-Міцкевича та Стометрівку на Незалежності. Так не має бути. Ми не можемо між двома пішохідними зонами, де щодня тисячі людей проходить, щоб вони проходили по проїжджій частині. Я розумію, що це не сподобається багатьом автомобілістам, але ми повинні виходити з інтересів загальноміських», – додав директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою.

Читайте також:  У бою під Бахмутом поліг 19-річний прикарпатець Іван Дмитрук

Пішохідна зона для центральної частини міста набагато привабливіша за парковку чи проїзну вулицю, вважає Михайло Смушак.

«Це саме стосується й ратуші. Поки що там є автомобілі. Але в перспективі ми розуміємо, що автомобілів на площі біля ратуші автівок бути не повинно. Якщо подивитись на будь-яку центральну площу будь-якого європейського міста – там немає парковки біля ратуші. Там є туристичні авто, електробуси, трамваї, коні – які возять людей на екскурсії», – додав Михайло Смушак.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: